Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud

Nou & Herkauw

KlooN

Nou Herkauw
Nou Herkauw © Siese Veenstra

Nou & Herkauw

Nou & Herkauw wordt gevormd door kunstenaars Adri Schokker en Ruben Boxman. Met hun games, interactieve installaties en workshops laten zij de materiële en digitale wereld met elkaar versmelten.

In de interactieve installatie Kloon kan je, staand voor een groot videoscherm, composities maken met afbeeldingen van jezelf. Je kan je zelf moeiteloos vermenigvuldigen en bij iedere kopie bepalen of je daar weer vóór of achter geplaatst wilt worden. Zo kan je alleen of samen met je vrienden al ‘klonend’ werken aan een mooie compositie, een gefreakt kunstwerk of een gigantische groepsfoto.

Bij Kloon komen meerdere belangrijke thema’s van deze tijd bij elkaar. Ten eerste de vraag: is dat wat we als afbeelding zien nog te vertrouwen, is de afbeelding wel echt? Ten tweede: de selfie cultuur. Waarom vinden we het zo fijn om ons zelf terug te zien op afbeeldingen en hoe gedragen we ons om dat plaatje zo perfect mogelijk te maken? En ten derde: hoe maakbaar is het leven? Is het bijvoorbeeld verstandig om te gaan klonen? Dit zijn serieuze thema’s die je door de aanstekelijkheid en het spelelement van deze installatie haast achteloos ondergaat.