Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud

Stageverhaal - Miranda

Lees hier het stageverhaal van de stagiaire Online Communicatie - 2024

Stageverhaal Miranda Spijker

Voor mijn afstudeerstage wilde ik graag uit mijn comfort zone stappen en stage lopen in een branche waarin ik nog geen ervaring had. Dagelijks liep ik langs het unieke gebouw en tijdens mijn zoektocht naar een stage kwam het Groninger Museum op mijn pad.

Gedurende 20 weken ondersteunde ik Annetje bij de onlinecommunicatie en vond ik snel mijn draai op de afdeling. Ik kreeg veel verantwoordelijkheden en draaide volledig mee op de afdeling. Bovendien was er ruimte voor mijn persoonlijke ontwikkeling; ik kon aangeven wat ik wilde leren en kreeg daar alle kansen voor.

Gedurende mijn stage heb ik een afstudeeronderzoek uitgevoerd naar hoe het Groninger Museum jongvolwassenen beter kan bereiken en betrekken via sociale media, met als doel hen vaker het museum te laten bezoeken. Hiervoor heb ik een praatplaat en diverse contentseries ontwikkeld die het contentteam kan inzetten om de content beter af te stemmen op de doelgroep. Mijn collega’s waren erg blij met de middelen die ik heb ontwikkeld en het is leuk om te zien dat ze deze ook daadwerkelijk gaan toepassen. Gedurende mijn afstudeeronderzoek kreeg ik goede begeleiding van Annetje en de andere collega’s, die actief met mij meedachten.

Tijdens mijn stage was mijn grootste taak het beheren van de sociale media. Ik was verantwoordelijk voor het ontwikkelen van ideeën, het creëren van content en het inplannen van de posts. Dit was ook mijn favoriete onderdeel, omdat ik hierin mijn creativiteit volledig kwijt kon.

Voor een opdracht mocht ik de kunstenaars van de Kinderbiënnale interviewen, waarvan ik hele gave video’s voor sociale media heb gemaakt. Ik heb veel interessante content ontwikkeld waar ik met trots op terugkijk.

Daarnaast beheerde ik de website, notuleerde vergaderingen, organiseerde en voerde winacties uit, presenteerde een workshop en was ik wekelijks model voor TikTok. Tijdens mijn stage openden er drie nieuwe tentoonstellingen, wat een leuke ervaring was. In die weken is het dan ook erg druk qua werkzaamheden, waardoor plannen een handige vaardigheid is tijdens deze stage.

De wekelijkse overleggen gaven me het gevoel echt onderdeel van het team te zijn. Tijdens de één-op-één gesprekken kreeg ik regelmatig feedback over mijn prestaties, kon ik aangeven wat ik nog nodig had en welke nieuwe vaardigheden ik wilde leren. Elke dag was anders, wat de stage zowel interessant als uitdagend maakte.

Op deze afdeling was de feedbackcultuur erg aanwezig, wat ik als zeer prettig heb ervaren. Het sparren met collega's en het geven en ontvangen van feedback hebben enorm bijgedragen aan mijn persoonlijke en professionele groei.

Er wordt hard gewerkt, maar iedereen staat ook altijd open voor een praatje. Tijdens mijn stageperiode gingen we o.a. op afdelingsuitje naar Rotterdam en de IKEA! Daarnaast hadden we maandelijks een dimibo (dinsdagmiddagborrel), waarbij we gezellig gingen borrelen!

Ben jij op zoek naar een uitdagende, leuke en leerzame stage waar je veel vrijheid krijgt en je eigen creativiteit en input kwijt kan? Kom dan stagelopen bij het Groninger Museum!