Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud

Studio MAKY

Studio MAKY
Studio MAKY

Studio MAKY

Studio MAKY staat garant voor kleur, vrolijkheid en humor. De studio bestaat uit Man-Yee Mok, multimedia designer en animator en Kwannie Tang, illustratief ontwerper. Voor de Kinderbiënnale zal Studio MAKY een drijvend kunstwerk ontwerpen en bouwen, dat tijdens de tentoonstelling in het water voor het museum komt te liggen. Wat de vorm en kleur van het drijvende kunstwerk wordt, wordt mede bepaald door de kinderen zelf.

Aan de hand van diverse workshops in de wijk gaat Studio MAKY op zoek naar het ideale drijvende kunstwerk. In hun atelier in Rotterdam gaan ze het hele kunstwerk bouwen van onder andere piepschuim en speciale glasvezel coating, maar het schildergedeelte vindt plaats met de kinderen uit de Korrewegwijk. Hoe het drijvende kunstwerk eruit gaat zien wordt dus nog een grote verrassing!

Door de kinderen in het hele proces te betrekken van ontwerpen, bouwen en schilderen wil Studio MAKY de kinderen laten zien dat kunst ook toegankelijk en speels kan zijn. Het leuke aan dit hele project is, dat het ook ieder jaar weer wordt teruggeplaatst in de wijk of bij het museum, waarbij het ieder jaar ook weer veranderd van schildering/ontwerp. Hierdoor blijft het kunstwerk steeds weer verrassend en wordt het echt een project door en voor de wijk.