Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud

Bert Schoeren

Bert Schoeren
Bert Schoeren

Bert Schoeren

Bert Schoeren maakt kinetische sculpturen die bewegen op wind-, water- of zonne-energie of door toedoen van de mens. Voor de Kinderbiënnale heeft Bert het Bamboe Bibber Bos ontworpen. Een zaal in het museum is gevuld met een paar duizend bamboestokken, kris kras door elkaar. Er is een labyrint door dit stokkenbos waar je doorheen kunt dwalen. In het bos hangen trilstokken.

Deze gaan trillen zodra je ze aanraakt. Het wordt een hele bibber beleving om door het bos te dwalen. Licht en schaduw, tril-geluid en stilte, wisselen elkaar af. Des te dieper je het bos in gaat des te heviger de chaos.

De Kinderbiënnale gaat over beleving en verwondering. Als je in een vreemde, niet alledaagse omgeving komt kun je worden verrast. Je zintuigen worden geprikkeld en je wordt uitgedaagd tot interactie, participatie. Bert heeft geprobeerd met bamboestokken een omgeving te creëren die vervreemd en stimulerend werkt . Je moet gaan ontdekken en verkennen door dieper het bos in te gaan. En om het steeds spannender en heviger te maken heeft hij de trilstokken toegevoegd. Des te dieper je het bos in gaat des te heviger het trilspoor dat je achter je laat is. Je ziet de gewelven van het labyrint, je voelt de trillingen en je hoort het getik en gerammel van de stokken.