Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud
Overzicht
Activiteit

Designers Write 2023 | Design en armoede

Designers write
Designers write

Symposium

Wat is de relatie tussen armoede en design? Architecte/filosoof Tilde de Vylder en dichter/kunstcriticus Maarten Buser gaan met elkaar het gesprek aan. Uitgangspunt van de gesprekken zijn de essays die zij schreven over hun kijk op de relatie tussen design en armoede.

In de tweede jaargang van Designers write onderzoeken schrijvende ontwerpers gezamenlijk de relatie tussen design en armoede. Dat doen ze door essays te schrijven en met elkaar in gesprek te gaan, begeleid door moderator Aynouk Tan.

Zaterdag 4 november 2023, 13:30-15:30

De tweede editie van Designers write 2023 vindt plaats in het Groninger Museum op zaterdagmiddag 4 november. Architecte/filosofe Tilde de Vylder en dichter/kunstcriticus Maarten Buser gaan dan in gesprek over hun visie op armoede. Kom jij ook luisteren en misschien vragen stellen?

Wat is de relatie tussen armoede en design?

Design, industrialisatie, consumptie, ongelijkheid en armoede. Het zijn begrippen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Maar hoe zit die relatie precies in elkaar, en wat kun je daar als ontwerper mee? Het gesprek zal in het Nederlands zijn.

Over Tilde de Vylder

Tilde de Vylder is een 25-jarige architecte en filosofe die ervan houdt om na te denken en te schrijven over wat het betekent om dingen te ontwerpen en hoe dergelijk ontwerp zich tot de wereld verhoudt. Ze is ook medeoprichter van atelier tilafolie en het safe(r)-spacecollectief LEDA.collective.

Over Maarten Buser

Maarten Buser (1991) is dichter en kunstcriticus. In 2016 verscheen zijn debuutbundel 'Club Brancuzzi' bij uitgeverij Koppernik. In 2018 won hij een van de basisprijzen van de Prijs van de Jonge Kunstkritiek. In november 2020 verscheen zijn non-fictieboek 'Geertje van de Kamp in Japan, een Nederlandse kunstenaar in Azië' (Uitgeverij Waanders). Daarnaast vertaalde hij diverse Engelstalige dichters naar het Nederlands.

Over Aynouk Tan

Aynouk Tan is (mode)journalist en programmamaker in de culturele sector en gespecialiseerd in de relatie tussen uiterlijk, identiteit en politiek. Door het uiterlijk vanuit een antropologisch perspectief te analyseren, ontmantelt ze koloniale, neoliberale en heteronormatieve structuren en biedt alternatieve perspectieven. Tan is adviseur bij het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) en jurylid voor de Dutch Design Awards. Ze is ook adviseur op het gebied van Diversiteit, Equity en Inclusie.