Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud
Overzicht
Activiteit

Queertour

Queertour Gianni Versace Retrospective Stella Dekker Fotografie 22
Queertour Gianni Versace Retrospective Stella Dekker Fotografie 22

Groninger Museum 150 jaar - Behind the Scenes.

150 jaar Groninger Museum betekent 150 jaar Queer-kunst in ons museum! In deze bijzondere editie van de Queer Tour vieren we kunstenaars uit de museumcollectie die hebben bijgedragen aan nieuwe perspectieven op het thema queer in de kunst en in de maatschappij. Hoewel niet alle kunstenaars in de expositie te zien zullen zijn, speelt de visie van deze kunstenaars tijdens de tour een cruciale rol. Vanuit juist die visie, maar ook vanuit jouw eigen identiteit, bouwen we bruggen naar de kunstwerken om zo op een andere manier naar kunst te kijken. Laat je verrassen tijdens deze interactieve tour en vier samen met ons 150 jaar Queer-kunst in het Groninger Museum!.

Praktisch

Datum zaterdag 22 juni
Start De tour start twee keer: om 13 uur en om 15 uur en begint in de entreehal.
Prijs € 5 pp (+ museumentree)
Max. deelnemers 12 personen

Koop je ticket online
Kies eerst je museumticket en in stap twee de rondleiding. Kies daarna het tijdslot voorafgaand aan de rondleiding (dus 13 uur of 15 uur).

Het Groninger Museum streeft ernaar om inclusiever te zijn op verschillende manieren. Daarom staan identiteit, solidariteit, inclusiviteit en verbinding tussen deelnemers in de Queertour centraal. Door de collectie in een ander daglicht te zetten en de fluïditeit van identiteit en het tegendraadse uit te lichten, draagt de tour er tegelijkertijd aan bij om op een inclusievere manier naar kunst te kijken.