Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud
Overzicht
Activiteit

Zomerse doe-opdracht 1: Maak je eigen kunstwerk van afval

Harry Arling
Harry Arling

De Kinderbiënnale stopt niet in het museum!

Eindelijk, de zomer is aangebroken! Om te vieren dat je het museum weer mag bezoeken hebben we opdrachten bedacht, waarmee je je deze zomer niet gaat vervelen. Deze creatieve opdrachten zijn voor alle leeftijden en het hele gezin! Maak kennis met de kunstwerken en kunstenaars in de Kinderbiënnale. Zo staan er onder meer een huisorkest, kleurplaat, zoekopdracht en lantaarn op het programma

De Kinderbiënnale is een grote interactieve tentoonstelling door kinderen, voor iedereen. Bezoek het museum en kom maken, doen en verwonderen! Lees hier meer over de Kinderbiënnale.

Zomerse doe-opdracht 1: maak je eigen kunstwerk van afval

Wist je dat Harry Arling als kind al gefascineerd was door modelbouw? Hij begon sciencefictionachtige voertuigen te maken met kapotte onderdelen en plastic afvalmateriaal, zoals flessen en doppen. Tegenwoordig maakt Harry Kosmotroniks, fantasievolle kunstwerken met vrolijke kleuren. Ze zijn vooral populair in Japan!

Maak nu je eigen kunstwerk van afval, ga lekker los met allerlei soorten afval!

Stap 1: Ga op zoek naar bruikbaar afval. Verzamel lege plastic flesjes, doppen, kartonnen verpakkingen, folie, etc. Leg alles bij elkaar, dit is je schatkist.

Stap 2: Kijk en probeer uit. Hoe kun je hier een nieuw voorwerp/ voertuig van maken? Gebruik de materialen die je hebt en materiaal om dingen in elkaar te zetten. Plak ze aan elkaar of zet ze in elkaar door middel van knippen, schuiven, knopen.

Stap 3: Harry Arling bedenkt ook altijd een verhaal bij zijn kunstwerken, probeer dat ook! Wie of wat, woont, werkt of bedient je kunstwerk? Laat je fantasie lekker gaan!

Stap 4: Tevreden met je kunstwerk van afvalmateriaal? Maak een foto en stuur het naar webmaster@groningermuseum.nl dan zetten we je kunstwerk op de site!

Tevreden met je kunstwerk? Maak een foto en stuur het op naar webmaster@groningermuseum.nl en misschien zetten we jouw kunstwerk wel op onze website. Of stuur het naar #groningermuseum op Instagram of Facebook

Win leuke Kinderbiënnale spullen!

Bij elke nieuwe doe-opdracht kun je een leuke attentie winnen. Op donderdagmiddag na 12 uur, laten we weten welke inzending, een leuke attentie krijgen toegestuurd. De winnaars vind je dan op deze pagina.


De spelregels

- op vrijdagmiddag plaatsen we een nieuwe opdracht op de website, Facebook en Instagram

- post je creatie altijd vóór donderdag 12 uur op Instagram of Facebook, of mail het ons.

- op vrijdagochtend maken wij bekend wie er heeft gewonnen.

- Hele zomer (stopt eind augustus)


Help! Ik ben nog niet klaar

Is de winactie al afgelopen, maar vind je de opdracht toch nog leuk om te doen, dan kun je je foto alsnog opsturen en dan plaatsen wij het op deze pagina.