Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud
Overzicht
Reizende tentoonstelling

Hide & Seek, Maarten Baas

Maarten Baas, (2017), Hide & Seek
Maarten Baas, (2017), Hide & Seek © Siese Veenstra

Hide & Seek is de eerste grote solotentoonstelling van de Nederlandse designer Maarten Baas. Zijn ontwerpen bevinden zich op het snijvlak van kunst en design. Het zijn theaterdecors, maar dan voor het echte leven: humoristische en rebelse meubelreeksen die niet industrieel te vervaardigen zijn.

Maarten Baas studeerde af aan de prestigieuze Design Academy Eindhoven met de serie Smoke, waarin hij meubilair verbrandde. Door de zwartgeblakerde, broze resultaten te behandelen met kunsthars, maakt Baas de stukken weer bruikbaar. Daarna volgde Clay: unieke handgemaakte meubelen die geboetseerd zijn uit synthetische klei. Een spontaan, vrolijk en lichtjes onhandig tegengewicht voor strak minimalisme waarin de hand van de meester niet enkel zichtbaar, maar ook voelbaar is. Met de baanbrekende reeks Real Time vond Maarten Baas een nieuwe manier om met tijd om te gaan: zijn klokken tonen een man die elke minuut de wijzers opnieuw schildert en weer weghaalt.

Het oeuvre van Maarten Baas staat niet stil. De Houdini van Dutch Design is onmogelijk vast te pinnen. Je moet ’m ergens proberen zoeken tussen ratio en gevoel, tussen natuur en cultuur, tussen vrijheid en beperkingen.

Volgende locatie

Design Museum Holon (Holon, Israël)27 november 2018 - 4 mei 2019

Vorige locaties

Design Museum Gent
(Gent, België)
17 mei 2018 - 30 september 2018
Groninger Museum18 februari 2017 - 24 september 2017