Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud
Overzicht
Tentoonstelling

Expo in de Menkemaborg: 'Volkomen uit de tijd'

Design in het 18de-eeuwse interieur van de Menkemaborg

Menkemaborg Uithuizen
Menkemaborg Uithuizen
zaterdag 5 juni 2021 t/m zondag 4 juli 2021

Welkom!

De Menkemaborg is weer open. Je bent van harte welkom in Uithuizen.
Bestel je tickets online.

'Volkomen uit de tijd'*

Met de tentoonstelling vieren we dat de Menkemaborg honderd jaar geleden geschonken werd aan het Groninger Museum. In de rijk ingerichte kamers van de borg in Uithuizen vind je hedendaags design van Studio Job, Maarten Baas, Maarten Vrolijk, Alessandro Mendini en Philippe Starck.

* De titel van de tentoonstelling verwijst naar brons als vaak gebruikt materiaal in het werk van Studio Job (Job Smeets en Nienke Tynagel). In hun werkomschrijving leggen de ontwerpers uit dat brons ‘ogenschijnlijk hopeloos ouderwets’ is.

Nieuw en oud

Jaarlijks wordt de Menkemaborg aan de hand van een nieuw thema opnieuw ingericht. De bezoeker krijgt zo steeds een fris beeld van het leven en wonen van de oorspronkelijke achttiende-eeuwse bewoners van de borg, de adelijke familie Alberda. Wandelend door de kamers lijkt het alsof de bewoners ieder moment weer binnen kunnen lopen.

Dit keer wordt je verrast door de combinatie van oude interieurs met nieuwe designvoorwerpen. Eeuwen verschil. Maar is er eigenlijk wel zoveel verschil? Ontdek het zelf en start je spannende zoektocht door de Menkemaborg.
Nog te zien tot en met zondag 4 juli.