Naar hoofdinhoud

Groninger Museum 150 jaar - Behind the Scenes

Iris van Herpen, ontwerp uit de collectie Refinery Smoke, 2008
vrijdag 29 maart 2024 t/m zondag 1 juni 2025

Groninger Museum 150 jaar - Behind the Scenes geeft een uniek kijkje achter de schermen van het museum. Hoe komt een collectie tot stand, hoe conserveren we kunstwerken en hoe presenteren we ze aan het publiek? Hoe gebeurde dit vroeger, hoe gebeurt dit nu en wat komt daar allemaal bij kijken? Dit en meer is te ontdekken ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van het Groninger Museum.

De tentoonstelling is interactief en vraagt ook iets van het creatief vermogen van de bezoeker. Zo kan je zelf bepalen welke lijst of belichting je het beste bij een kunstwerk vindt passen.

In 2020 werd de Lentetuin van Vincent van Gogh gestolen uit Singer Museum Laren. Tot grote vreugde kwam het kunstwerk in 2023 weer boven water. Na onderzoek door restaurator Marjan de Visser in Depot Boijmans van Beuningen in Rotterdam is de Lentetuin in Behind the Scenes na jaren weer te bewonderen in het Groninger Museum.

Het belooft een jaar vol mooie tentoonstellingen en feestelijke activiteiten te worden.

Groninger Museum 150 jaar - Behind the Scenes is te zien vanaf vrijdag 29 maart.