Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud
Overzicht
Tentoonstelling

In Wall House #2: Fotoexpositie Kars Tuinder en Sven Sleur

Adres: A.J. Lutulistraat 17, 9728 WT Groningen

‘Refugees’ (2017), uit de serie Closed Buttons van Kars Tuinder
‘Refugees’ (2017), uit de serie Closed Buttons van Kars Tuinder © Kars Tuinder
zaterdag 7 september 2019 t/m zaterdag 2 november 2019

Fotografen Kars Tuinder en Sven Sleur exposeren dit najaar in Wall House #2. Tuinder presenteert zijn serie Closed Buttons. Sleur toont een verdieping hoger zijn project Skyscape. Bezoekers kunnen daarnaast luisteren naar muziekfragmenten van zanger Harry Niehof.

Kars Tuinder

Kars Tuinder (Groningen, 1975) kwam na zijn studie aan de Fotovakschool in Apeldoorn bij toeval terecht in de bruidsfotografie. Door aan trouwreportages een journalistieke draai te geven, werd Tuinder een veelgevraagde bruidsfotograaf in Nederland en daarbuiten. Hij won meerdere nationale en internationale bruidsfoto-prijzen.

Ook met zijn vrije werk wist hij prijzen binnen te halen, met als hoogtepunt het winnen van de Monoviosions Photography Award, de beste zwart-wit foto van het jaar 2017, en de prestigieuze National Geographic Award, publieksprijs voor de categorie Mens.

In 2018 was hij finalist bij de LensCulture Exposure Award met zijn foto Refugees. Dit succes was de aanleiding om het project Closed Buttons verder uit te werken. Door de ogen van de geportretteerden te bedekken met knopen probeert Tuinder ons de ogen te open voor maatschappelijke thema’s waarvoor we liever de ogen sluiten. Eerder is deze serie tentoongesteld in Engeland, Frankrijk en Litouwen.

Sven Sleur

Sven Hartmut Sleur (Leer, 1975) studeerde kort aan de Fotoacademie Amsterdam voordat hij als zelfstandig fotograaf aan de slag ging. Zijn werk werd genomineerd voor de Fotogram prijs 2016, Exposure World Press Photo Groningen, hijzelf als New Dutch Photography Talent 2018. Sleur werkt onder meer voor galerie Noorderlicht.

Voor zijn project Skyscape brengt hij inmiddels al ruim vijfhonderd dagen lang dagelijks de Nederlandse luchten in beeld. Wall House #2 toont een selectie van dit werk.

Harry Niehof

Harry Niehof (Middelstum, 1954) is songwriter, zanger en gitarist. Met zijn veelgeprezen programma ‘Café op driefklaai’ verhaalde Harry Niehof over het leven op het Hogeland: het gebied van de aardbevingen en waar de dorpelingen nog pal staan voor elkaar. RTV Noord kende hem hiervoor de Grunny Award 2017 toe.

Op de bovenste verdieping van Wall House #2 kunnen bezoekers uitkijkend over het Groningse Hoornse Meer met een koptelefoon luisteren naar verschillende nummers van zijn hand, in Niehofs kenmerkende percussieve fingerpicking-stijl.

Wall House

Wall House #2 is het meesterwerk van John Hejduk (1929-2000), een van de meest invloedrijke moderne architecten. Hij ontwierp Wall House #2 al in 1973, als recreatiewoning. Het gebouw is een bezienswaardigheid, met zijn veelheid aan vormen, kleuren, interessante details, symbolen en betekenissen.

Toegang gratis

Het gebouw is tot en met 2 november 2019 elke zaterdag en zondag geopend van 12 tot 17 uur. De toegang is gratis. Buiten openingstijden en tussen november 2019 en april 2020 is Wall House #2 te bezoeken op afspraak.

Adres: A.J. Lutulistraat 17, 9728 WT Groningen

Meer weten?