Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud

Lentetuin, de pastorietuin te Nuenen in het voorjaar

Van Gogh

Vincent van Gogh, Lentetuin, de pastorietuin te Nuenen in het voorjaar
Vincent van Gogh, Lentetuin, de pastorietuin te Nuenen in het voorjaar © Foto: Marten de Leeuw

Over de Lentetuin

Het schilderij van Vincent van Gogh behoort tot de highlights van de collectie van het Groninger Museum. Ontdek alle details over Lentetuin, de pastorietuin te Nuenen in het voorjaar in onze digitale inzoomer.

Bloemen voor algemeen directeur Andreas Blühm uit handen van Evert van Os (directeur Museum Singer Laren) - persconferentie 'Lentetuin' van Van Gogh terug in het Groninger Museum
Bloemen voor algemeen directeur Andreas Blühm uit handen van Evert van Os (directeur Museum Singer Laren) - persconferentie 'Lentetuin' van Van Gogh terug in het Groninger Museum © Foto: Knelis (Niels Meijer Fotografie)

Lentetuin na diefstal weer terecht

Na het schokkende nieuws dat het Van Gogh schilderij in bruikleen van het Groninger Museum uit Museum Singer Laren op 30 maart 2020 is gestolen, wordt de Lentetuin, de pastorietuin te Nuenen in het voorjaar op 12 september 2023 weer teruggevonden. Het is feest in het museum en er heerst veel opluchting. Lees in onderstaand nieuwsbericht alles over de terugkomst van de Lentetuin van Van Gogh.