Naar hoofdinhoud

Lesprogramma: Collectie

Programma voor het voortgezet onderwijs

Yin Xiuzhen, Portable City Groningen, Aangekocht met steun van de VVGM en BankGiro Loterij

Collectie

De rondleiding

Leerlingen leren en ervaren hoe ze op verschillende manieren kunnen kijken naar de collectie van het Groninger Museum. Met foto doe-opdrachten op zaal worden kijkmanieren onderzocht op een interactieve en beeldende manier.

Voorbeeld foto doe-opdracht: We staan in een zaal met historische portretten. Leerlingen kiezen een schilderij uit. Dan maken ze een foto van elkaar waarbij ze de pose, handen en gezicht nadoen van het schilderij. Daarna maken ze gelijk nog een foto. Maar dan met een zelfbedachte pose en gezichtsuitdrukking. Hoe presenteer jij jezelf?

Informatie

Dit lesprogramma kun je het hele jaar door boeken. In overleg ook mogelijk met atelierprogramma

Duur rondleiding: 1 uur

Rondleiding met atelier: 2 uur

Onderwijsprogramma € 4 p.p.
Onderwijsprogramma met atelier € 5 p.p.

Voor een rondleiding in het Duits of Engels vragen wij €1,- per leerling extra. Per 15 leerlingen mag er gratis een begeleider mee.

Aandachtspunten voor docenten

De docent/begeleider is tijdens het bezoek aan het museum verantwoordelijk voor het handhaven van de orde. Indien nodig zal de museumdocent de docent op de handhaving van de orde aanspreken.

Helaas biedt het museum niet de mogelijkheid voor het nuttigen van meegebrachte etenswaren. Houd hier rekening mee in verband met een eventuele lunchpauze.

Lees vooraf de spelregels en voorwaarden.

Boek een schoolbezoek