Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud
Overzicht
Nieuwsbericht

Groninger Museum genomineerd voor Children in Museums Award 2024

donderdag 23 mei 2024
Kinderambassadeurs van de Kinderbiënnale, foto Niels Knelis
Kinderambassadeurs van de Kinderbiënnale, foto Niels Knelis

Met trots kondigt het Groninger Museum aan dat de Kinderbiënnale is genomineerd voor de Children in Museums Award 2024. Dit fantastische nieuws werd aangekondigd door de jury, die de eerste beoordelingsronde heeft afgerond. De internationale award is voor musea die zich inzetten om kinderen op een innovatieve en interactieve manier te betrekken bij kunst en cultuur. Binnenkort is de volgende juryronde, waarbij de juryleden het museum persoonlijk zullen bezoeken.

Over de Children in Museums Award
De Children in Museums Award werd in 2011 opgericht door de European Museum Academy en Hands On! International Association of Children in Museums. Het is een initiatief dat instellingen en individuen beloont die creatief en toegewijd zijn in het toegankelijker en leuker maken van musea voor kinderen.

De genomineerde musea zijn geselecteerd vanwege hun inspirerende en vernieuwende initiatieven die nieuwsgierigheid, leren en verwondering stimuleren bij de jongste bezoekers. De jury beoordeelt inzendingen op basis van innovatie, kwaliteit van leren, inclusie & sociale impact, informatie & communicatie en personeel. Binnenkort volgt de tweede beoordelingsronde, de jury brengt dan zelf een bezoek aan het Groninger Museum.

Kinderbiënnale – A Better Place
De Kinderbiënnale nodigt kinderen en volwassenen uit om deel te nemen aan een unieke en interactieve kunstervaring, die aanzet tot nadenken over hun idee van een betere wereld. Maar liefst 10 zalen vol kunst nodigen uit om te spelen, bouwen en de verbeelding de vrije loop te laten gaan. Kinderen en jongeren t/m 18 jaar hebben gratis toegang.

De Kinderbiënnale – A Better Place is nog te zien t/m 3 november 2024.