Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud
Overzicht
Nieuwsbericht

Groninger Museum presenteert groot drijvend kunstwerk bedacht en gemaakt door kinderen

maandag 2 augustus 2021
Badkat met guppy, Studio Maky voor Kinderbiënnale Groninger Museum, Floresvijver, Groningen, augustus 2021
Badkat met guppy, Studio Maky voor Kinderbiënnale Groninger Museum, Floresvijver, Groningen, augustus 2021 © Foto: Siese Veenstra

Tot en met 22 augustus is Badkat met guppy, het laatste kunstwerk van de Kinderbiënnale, te zien in de Floresvijver in Groningen. Dit kleurrijke kunstwerk is een gezamenlijk project van het Groninger Museum, Mooie Wijken en Studio MAKY uit Rotterdam. Het werk is bedacht, ontworpen en geschilderd door Studio MAKY en kinderen uit de Korrewegwijk en wijk De Hoogte. Na 22 augustus is het kunstwerk te bewonderen in het water van het Verbindingskanaal voor het Groninger Museum.

Samen maken
Studio MAKY (Man-Yee Mok, multimedia designer en animator en Kwannie Tang, illustratief ontwerper) staat garant voor kleur, vrolijkheid en humor. Door de kinderen bij het hele proces van ontwerpen, maken en schilderen van het kunstwerk te betrekken laten zij zien hoe toegankelijk en leuk kunst kan zijn. Dit is de gedachte van de Kinderbiënnale: kinderen op spelenderwijs laten participeren en leren over kunst.

Over de Kinderbiënnale
Badkat met guppy
is een kunstwerk van de Kinderbiënnale: een interactieve tentoonstelling die uitdaagt om te maken, doen en je te verwonderen. De Kinderbiënnale is een participatieproject: gedurende een half jaar hebben dertig kinderambassadeurs uit Groningen stad en provincie het Groninger Museum geholpen de tentoonstelling op te zetten. Tijdens deze eerste Nederlandse editie zijn elf kunstwerken te zien van internationale en nationale kunstenaars, met Groningse kunstenaars in het bijzonder.

De Kinderbiënnale, een samenwerking met National Gallery in Singapore, is te zien tot en met 9 januari 2022 in het Groninger Museum.