Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud
Overzicht
Nieuwsbericht

Mini Groninger Museum on tour

zondag 5 mei 2019
Mini Groninger Museum
Mini Groninger Museum © Siese Veenstra

Het Groninger Museum gaat on tour. Het Mini Groninger Museum, een opvallende zilveren caravan, staat de komende tijd met activiteiten en bezienswaardigheden voor jong en oud op allerlei festivals. Op zondag 5 mei maakte het minimuseum zijn officiële debuut op het Bevrijdingsfestival in het Stadspark in Groningen.

Het Mini Groninger Museum is de komende maanden onder andere in Groningen te vinden bij het de Nacht van Kunst & Wetenschap, Stadspark Live, Noorderzon en de Museumnacht. Het activiteitenaanbod verschilt per evenement: van filosoferen over kunst en voorproefjes van tentoonstellingen tot zelf kunstwerken maken.

Debuut op het Bevrijdingsfestival

De originele Amerikaanse Airstream-caravan uit 1963 maakte zijn debuut op het Bevrijdingsfestival, in de Kids Area in het Groninger Stadspark. Het was gezellig druk. In het Mini Groninger Museum maakten we buttons met persoonlijke vrijheids-Strijdkreten. De komende tijd staat het Mini Groninger Museum met activiteiten en bezienswaardigheden voor jong en oud op allerlei festivals. Kinderen kunnen buttons maken of korte opdrachten en spellen doen. Daarnaast leren en zien ze in het mobiele museum van alles over het Groninger Museum.

Project

Het Mini Groninger Museum is onderdeel van een speciaal project gericht op inwoners van de stad Groningen, families in het bijzonder. Gedurende het jaar staan hierbij verschillende wijken centraal. Momenteel werkt het museum samen met de Oosterparkwijk, die dit jaar zijn 100-jarig bestaan viert. De caravan is de komende maanden meerdere keren in de Oosterparkwijk te vinden om kennis te maken met bewoners en organisaties, waaronder op de Buitenspeeldag op woensdag 12 juni.

Het VSB Fonds ondersteunt dit project van het Groninger Museum met een financiële bijdrage.

Kijk voor het actuele tourschema op groningermuseum.nl/mini-groninger-museum

Schema

Het Mini Groninger Museum vind je in 2019 op de volgende plekken:

DatumEvenement
Zo 5 meiBevrijdingsfestival
Za 8 juniNacht van Kunst &
Wetenschap
Woe 12 juniBuitenspeeldag
Oosterparkwijk
Za 22 juniStadspark Live
AugustusNoorderzon
Za 7 septemberMuseumnacht