Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud
Overzicht
Nieuwsbericht

Spectaculair bezoekersaantal voor tentoonstelling Daan Roosegaarde

dinsdag 29 oktober 2019

Vandaag mocht het Groninger Museum de 100.000ste bezoeker van de tentoonstelling Presence ontvangen. Mevrouw Tineke Kleine Deters uit Emmen was de gelukkige. Zij ontving het boek over Daan Roosegaarde en een bos bloemen uit handen van museumdirecteur Andreas Blühm.

Tineke Kleine Deters en Dick Grootoonk kwamen speciaal voor Presence naar het museum: "Wij komen regelmatig in het Groninger Museum en combineren dat altijd met een bezoek aan de stad."

Presence opende eind juni en is speciaal voor het Groninger Museum samengesteld. Het is de eerste museale expositie van kunstenaar Daan Roosegaarde, die doorgaans alleen in de buitenruimte werkt. Waar tentoonstellingen meestal vragen om kunst op gepaste afstand te bekijken, daagt deze installatie uit tot fysieke interactie. Kijken en observeren, maar vooral aanraken, voelen en bewegen zijn essentieel. Hierdoor word je als bezoeker op een bijzondere manier bewust van je eigen aanwezigheid.

Daan Roosegaarde: "Het is bijzonder om te zien dat een nieuwe aanpak van tentoonstelling zo tot de verbeelding van het publiek spreekt. De mensen maken het kunstwerk, en het kunstwerk maakt jou.”

Presence is te zien tot en met 12 januari 2020.