Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud
Overzicht
Nieuwsbericht

Ticketverkoop Groninger Museumnacht start op 25 juni

donderdag 20 juni 2024
Museumnacht 2023, foto: Siese Veenstra
Museumnacht 2023, foto: Siese Veenstra

Op dinsdag 25 juni om 12.00 uur start de Early Bird kaartverkoop voor de achtste editie van de Groninger Museumnacht. Met een Early Bird ticket bezoek je op zaterdag 21 september tussen 19.00 en 01.00 uur voor slechts € 7,50 zeven musea in de stad Groningen. De kaarten zijn te bestellen via tickets.groningermuseum.nl. Wees er snel bij, want op = op. De reguliere ticketprijs is € 12,50.

De Museumnacht is een begrip in cultureel Groningen. Het evenement is jaarlijks uitverkocht en trekt een opvallend jong publiek: de gemiddelde leeftijd is tussen 20 en 35 jaar. Ook veel (internationale) studenten bezoeken deze avond vol kunst, cultuur en gezelligheid. Dit jaar wordt er voor het eerst met Early Bird tickets gewerkt. Tijdens de Groninger Museumnacht ruil je jouw ticket om voor een polsbandje waarmee je toegang krijgt tot alle musea.

Muziek, taalcursussen, boekbinden en tentoonstellingen
Inmiddels zijn de eerste programmaonderdelen bekendgemaakt. Naast tentoonstellingen zoals Behind the Scenes, brengen Lange Mannen Met Haast in het Groninger Museum Nederlandstalige poëtische indie-pop met een vleugje kleinkunst. Met gitaar, zang en drums laten ze met hun speelse muziek en oprechte teksten het publiek lachen, huilen en alles ertussenin. Liever Groningstalig? Dat kan in Museum aan de A: daar geeft muzikant en docent Olaf Vos je een stoom/broescursus Gronings. Olaf leert je Groningstalige woorden en zinnen die onmisbaar zijn in het Groninger nachtleven. In de Akerk kun je je creativiteit alle ruimte geven met de Druktemaker van GRID Grafisch Museum. Ga aan de slag met lino snijden of het inbinden van je eigen boekje of zet onze grafische experts aan het werk met een opdracht. Museum aan de A en GRID hosten samen de Grote GRID en MadA Museumnachtquiz.

Tentoonstellingen zijn er natuurlijk ook. In Studio Noorderlicht exposeert de allereerste winnaar van de Noorderlicht Award. Tot na middernacht kun je in het Forum Groningen onder meer de exposities America & Trump by Andres Serrano én Wildlife Photographer of the Year bekijken. In het Universiteitsmuseum onthult de tentoonstelling Kaleidoscope verborgen schatten uit die wonderlijke Groningse Universiteitscollectie. En in de Synagoge Groningen leer je Jacob Israël de Haan kennen, een man met vele gezichten die door sommigen beschouwd wordt als ‘een Nederlandse Lawrence of Arabia’. Maar was hij dat ook?

Gezamenlijk initiatief
De Groninger Museumnacht is een gezamenlijk initiatief van het Groninger Museum, Museum aan de A, GRID Grafisch Museum in Akerk, Forum Groningen, Universiteitsmuseum, Noorderlicht en de Synagoge. Daarnaast wordt intensief samengewerkt met USVA, Stichting Oude Groninger Kerken en Noorderpoort.