Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud
Overzicht
Nieuwsbericht

VriendenLoterij steunt Groninger Museum met 636.148 euro

woensdag 16 februari 2022
Vrienden Loterij reikt cheque uit aan Andreas Blühm directeur van het Groninger Museum
Vrienden Loterij reikt cheque uit aan Andreas Blühm directeur van het Groninger Museum

Goed nieuws! Het Groninger museum is meerjarig partner van de VriendenLoterij en ontvangt daarom een schenking van 636.148 euro. In totaal kon de VriendenLoterij dankzij haar deelnemers over 2021 bijna 134 miljoen euro bijdragen aan behoud van cultureel erfgoed en het welzijn van mensen.

Dorine Manson over het Groninger Museum

Dorine Manson, managing director van de VriendenLoterij: “Het Groninger Museum is al sinds 2006 partner van de VriendenLoterij en ontvangt jaarlijks een bijdrage. Mede daardoor kan het museum de veelzijdige collectie op het gebied van kunst en oudheden in stand houden en met bijzondere, vernieuwende tentoonstellingen van internationale allure voor een breed publiek toegankelijk maken. Zoals de huidige indrukwekkende tentoonstelling van de maatschappelijk betrokken Franse kunstenaar JR. Mooi dat wij hen, dankzij de deelnemers, dit jaar kunnen steunen met een bijdrage van 636.148 euro. ”

Geweldig bedrag

Andreas Blühm, directeur van het Groninger Museum: “Het museum is heel blij met dit geweldige bedrag. Het belang van de steun van de deelnemers van de VriendenLoterij aan het Groninger Museum is groot. Hiermee kan het museum de collectie verrijken, tentoonstellingen van internationaal belang organiseren en nieuwe doelgroepen aanspreken.” Bijna 134 miljoen euro voor cultuur en welzijn De VriendenLoterij viert wat het leven mooi maakt: onze verbondenheid met anderen en met onze kunst en cultuur. Dankzij de 1,1 miljoen deelnemers kon de VriendenLoterij over 2021 opgeteld een bedrag van bijna € 134 miljoen schenken aan 57 culturele partners en bijna 3500 goede doelen, clubs en verenigingen.