Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud
Overzicht
Persbericht

50.000ste bezoeker van Gianni Versace Retrospective verrast door Groninger Museum

dinsdag 14 februari 2023
Bezoekers verrast door Esther Moesker
Bezoekers verrast door Esther Moesker © Heinz Aebi

Het Groninger Museum ontving op dinsdag 14 februari 2023 de 50.000ste bezoeker van de tentoonstelling Gianni Versace Retrospective. De 21-jarige student Mike Berendsen uit Leeuwarden was de gelukkige. Hij werd samen met zijn vriendin bij binnenkomst verblijd met een bos bloemen en de catalogus over de tentoonstelling door zakelijk directeur Esther Moesker.

Mike bezocht het Groninger Museum samen met zijn Griekse vriendin Anastasia Tsingerlioti (23). De twee leerden elkaar kennen tijdens een uitwisseling van de studie in Roemenië. Dit is niet de eerste keer dat Mike een bezoek brengt aan het Groninger Museum. Hij is erg enthousiast over de tentoonstellingen en nam daarom graag zijn vriendin speciaal voor Valentijnsdag mee naar Gianni Versace Retrospective.

Over Gianni Versace Retrospective
Met Gianni Versace Retrospective brengt het Groninger Museum de carrière van de excentrieke Italiaanse modeontwerper Gianni Versace, een van de meest invloedrijke couturiers ooit, tot leven. In de kleurrijke, gewaagde en emotionele tentoonstelling neemt het museum de bezoeker mee in een wereld van extravagante kleding en uitbundige catwalkshows, waarin mode, pop en design op spectaculaire wijze samenkomen. Gianni Versace werd 25 jaar geleden vermoord, maar zijn vooruitstrevende ideeën zijn nog steeds voelbaar in het modebeeld van nu.

Gianni Versace Weken in Groningen
Van maandag 13 februari t/m zondag 12 maart 2023 vinden, in samenwerking met het Groningen City Club (GCC), de Gianni Versace Weken plaats in en om het centrum van Groningen. Voor bezoekers zijn er in deze vier weken allerlei leuke (gratis) activiteiten, die geïnspireerd zijn op het werk van de Italiaanse ontwerper en de tentoonstelling Gianni Versace Retrospective. Meer informatie kun je vinden op de website www.gianniversaceweken.nl.

Gianni Versace Retrospective is nog tot en met zondag 7 mei 2023 te zien.

Deze tentoonstelling is niet officieel, noch geautoriseerd door of verbonden aan Gianni Versace S.r.l. en/of de familie Versace.


Noot voor de redactie, niet ter publicatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie, PR en Marketing:
050 3666555 – pr@groningermuseum.nl