Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud
Overzicht
Persbericht

Elske Frentz versterkt Groninger Museum als Beringer Hazewinkel Conservator in Opleiding

donderdag 4 juli 2024
Conservator in Opleiding Elske Frentz, foto: Siese Veenstra
Conservator in Opleiding Elske Frentz, foto: Siese Veenstra

Kunsthistorica Elske Frentz is geselecteerd als zesde Beringer Hazewinkel Conservator in Opleiding. De komende twee jaar werkt ze bij het Groninger Museum aan diverse projecten. Sinds 2014 bieden het museum en de opleiding Kunstgeschiedenis van de Rijksuniversiteit Groningen dit talentontwikkelingsproject aan.

Onlangs rondde Frentz (Purmerend, 1999) twee masters af aan de Rijksuniversiteit Groningen: Kunstgeschiedenis, met de specialisatie Conservatorenopleiding, en North American Studies. Tijdens haar studie liep ze stage bij Museum De Buitenplaats in Eelde. Na haar afstuderen werkte Frentz als vrijwilliger collectiebeheer bij Museum aan de A en op dit moment zet ze zich ook in als vrijwilliger bij het Abel Tasman Museum in Lutjegast.

Frentz: ‘’Ik wil graag verder groeien in het vak van conservator. Daarom heb ik ontzettend veel zin om aan de slag te gaan bij én voor het Groninger Museum.’’

Talentontwikkeling
Het Beringer Hazewinkel Conservator in Opleiding traject is in 2014 gestart en is een uniek talentontwikkelingsproject in Nederland. Recent afgestudeerde kunsthistorici van de Rijksuniversiteit Groningen krijgen een contract voor twee jaar om in het Groninger Museum werkervaring op te doen en eigen projecten te realiseren. De samenwerking is financieel mogelijk gemaakt door Stichting Beringer Hazewinkel.

Noot voor de redactie, niet ter publicatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie, PR en Marketing:
050 3666510 – pr@groningermuseum.nl