Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud
Overzicht
Persbericht

Groninger Museum brengt mensen samen met nieuwe shuttlebus

dinsdag 26 september 2023
Super, Martine Bedin, Memphis Milano, 1981
Super, Martine Bedin, Memphis Milano, 1981

Het Groninger Museum start op woensdag 4 oktober met een nieuwe shuttlebus in Groningen die mensen een mooie cultuurdag biedt. In de Week tegen Eenzaamheid is de eerste pilot met ouderen uit de Groningse wijk Beijum. De chauffeur haalt mensen thuis op, brengt ze naar het museum voor een creatieve en verbindende middag en vervoert ze vervolgens weer naar huis. Vanaf begin 2024 gaat de bus vier dagen per week toeren.

Verbinden
De shuttlebus is bedoeld voor mensen – in het bijzonder ouderen – die wel toe zijn aan een dagje uit, maar niet weten wanneer, met wie en hoe. Dankzij deze bus hebben de mensen een mooie middag in het Groninger Museum en is er de mogelijkheid om contact te leggen met elkaar. Bezoekers worden zoveel mogelijk bij elkaar in de buurt opgehaald. Hierdoor is het makkelijker voor de groep om ook in de eigen omgeving deel te nemen aan activiteiten en af te spreken met elkaar.

Programma
In het museum volgen de gasten een interactieve rondleiding waarbij aandacht is voor persoonlijke verhalen. Ook krijgen zij onder het genot van een kop koffie of thee een creatieve opdracht in het atelier. Een week later volgt een soortgelijk programma, met dezelfde vertrouwde groep. Voor het totale programma wordt een geringe bijdrage gevraagd. Belangstellenden kunnen de website van het museum in de gaten houden voor meer informatie.

Samen tegen eenzaamheid
Het Groninger Museum start dit project om eenzaamheid tegen te gaan. Steeds meer mensen in Nederland voelen zich eenzaam. Het museum vindt het belangrijk om daar verandering in te brengen. De komende periode zijn er een aantal pilots met groepen uit de stad en provincie Groningen. Vanaf 2024 volgt een uitgebreid programma en zal de bus er bijna dagelijks opuit gaan om mensen te verbinden, zowel met het museum als met elkaar.

Voor dit project werkt het museum nauw samen met Stichting WelMobiel, de gemeente en provincie Groningen. Het project is mogelijk dankzij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Noot voor de redactie, niet ter publicatie

Op 4 oktober is de gezamenlijke aftrap van het project. Hierbij zijn wethouder Inge Jongman (gemeente Groningen), gedeputeerde Tjeerd van Dekken (provincie Groningen) en de directie van Stichting WelMobiel en het Groninger Museum aanwezig.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie, PR en Marketing:
050 3666512 – pr@groningermuseum.nl