Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud
Overzicht
Persbericht

Kerstman verrast 100.000e bezoeker voor The Rolling Stones - Unzipped

woensdag 20 december 2023
100.000ste bezoeker(s), Andreas Blühm en de kerstman - Siese Veenstra
100.000ste bezoeker(s), Andreas Blühm en de kerstman - Siese Veenstra

Het Groninger Museum ontving op woensdag 20 december 2023 de 100.000ste bezoeker voor de tentoonstelling The Rolling Stones - Unzipped. Bij binnenkomst werden partners Hannie de Boer en Philip Friskorn verrast door de kerstman en directeur Andreas Blühm. Samen mochten ze een goodiebag en de catalogus over Unzipped in ontvangst nemen.

Opgegroeid met The Rolling Stones
Hannie de Boer, 80 jaar, is al van jongs af aan fan van The Rolling Stones. De muziek, de stemmen en de kenmerkende bewegingen van de band maken haar elke keer enthousiast. "Vroeger heb ik al mijn Rolling Stones platen stuk gedraaid", vertelt Hannie stralend. Ondanks dat partner Philip Friskorn (78) meer een Beatles fan is, gaat hij mee naar de tentoonstelling. Hannie en Philip komen uit Steenwijk en boekten speciaal een overnachting in Groningen om naar het Groninger Museum te komen. Het koppel had al meerdere malen goede verhalen gehoord over Unzipped en besloten om zelf ook een bezoek te brengen voordat de tentoonstelling niet meer te zien is.

Over The Rolling Stones – Unzipped
In deze eerste internationale tentoonstelling van en over The Rolling Stones krijgt de bezoeker een kijkje achter de schermen. Het is een reis door de geschiedenis en indrukwekkende carrière van de rockband. Te zien zijn ruim 400 originele objecten uit het persoonlijke archief, waaronder originele instrumenten, stagedesigns, albumcovers, iconische kostuums, zeldzame audiofragmenten en videomaterialen. Ook wordt het drumstel van het in 2021 overleden bandlid Charlie Watts getoond. Echte hoogtepunten zijn reconstructies van de studio en het verblijf in Edith Grove en de spectaculaire Dolby Atmos belevenis als onderdeel van het slotstuk van de tentoonstelling. Bezoekers kunnen dan een liveshow van de Stones uit 2016 in Cuba van dichtbij meemaken.

Laatste kans
The Rolling Stones – Unzipped is nog t/m 21 januari 2024 te bekijken in het Groninger Museum. Het is de laatste kans om deze tentoonstelling te zien. Groningen is de laatste locatie van de expositie. Tickets voor de tentoonstelling zijn verkrijgbaar via rollingstonesgroningen.nl.

Veiling
Nog geen genoeg gekregen van de Stones? Voor echte liefhebbers is er vanaf 3 januari 2024 een online veiling van bijzondere objecten uit Unzipped via het Venduehuis. Hét topstuk in deze veiling is het Edith Grove appartement waar Mick Jagger, Keith Richards en Brian Jones in hun jonge jaren woonden. De grote, lichtgevende tongsculptuur, die zich nu op de Museumbrug bevindt, zoekt ook een nieuwe eigenaar. Universal Music gaf ter ere van de meer dan 20.000 verkochte exemplaren van het nieuwste album Hackney Diamonds een gouden plaat uit. Er zijn maar twee exemplaren van uitgegeven en ook hier kan op worden geboden. Alle andere veilingstukken en meer informatie zijn te vinden via venduehuis.com.


Het pak voor de kerstman werd mogelijk gemaakt door feestwinkel Confetti in Groningen.

Noot voor de redactie, niet ter publicatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie, PR en Marketing:
pr@groningermuseum.nl - 050 3666 510

Beeldmateriaal 100.000ste bezoeker The Rolling Stones - Unzipped