Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud
Overzicht
Persbericht

Pissende IJsbeer van Florentijn Hofman nu als miniatuur

maandag 24 juni 2024
Pissende IJsbeer miniatuur
Pissende IJsbeer miniatuur

Een buitenkans voor kunstliefhebbers: het kunstwerk van Florentijn Hofman, de iconische Pissende IJsbeer, is nu beschikbaar als kleine versie inclusief plasstraal. Deze unieke kunstwerken van zo’n 25 centimeter zijn gemaakt van hoogwaardig neolith en zelfs gesigneerd en genummerd door Hofman. Ze zijn verkrijgbaar in beperkte oplage in de museumwinkel van het Groninger Museum, die ook toegankelijk is zonder museumentreeticket.

Pissende IJsbeer bij het museum
De reusachtige Pissende IJsbeer is een blikvanger in Groningen en leegt zijn blaas in de gracht tegenover het hoofdstation. Samen met Hofman’s Wurm, een gigantische regenworm, vormt hij een opvallend onderdeel van de Kinderbiënnale in het Groninger Museum. Het kunstwerk, dat zijn ongenoegen uit over klimaatproblemen, sluit naadloos aan bij het thema van de Kinderbiënnale en moedigt bezoekers aan na te denken over hun rol in het creëren van een betere wereld.

Over Florentijn Hofman
Hofman (1977) is bekend van zijn reusachtige installaties in de openbare ruimte. Dieren spelen een belangrijke rol in zijn werk. Denk bijvoorbeeld aan zijn gigantische gele badeenden. Volgens Hofman zijn dieren metaforen voor een diepere betekenis in het dagelijks leven. De schaal van zijn installaties speelt daarbij een grote rol. Wanneer Hofman dieren in een bepaalde schaal en met specifiek materiaal maakt, worden zijn geabstraheerde kunstwerken als het ware sculpturale essays die deze diepere betekenis uitdrukken. Mensen raken erdoor verwonderd en vervreemd en worden onderdeel van zijn installaties.

Over de Kinderbiënnale – A Better Place
De Kinderbiënnale nodigt kinderen en volwassenen uit om deel te nemen aan een unieke en interactieve kunstervaring, die aanzet tot nadenken over hun idee van een betere wereld. Maar liefst 10 zalen vol kunst nodigen uit om te spelen, bouwen en de verbeelding de vrije loop te laten gaan. Kinderen en jongeren t/m 18 jaar hebben gratis toegang.

De Kinderbiënnale – A Better Place is nog te zien t/m 3 november 2024.


Noot voor de redactie, niet ter publicatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie, PR en Marketing:
pr@groningermuseum.nl - 050 3666 510