Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud
Overzicht
Persbericht

Save the date: Groninger Museumnacht op 9 september 2023

dinsdag 24 januari 2023
Museumnacht 2022
Museumnacht 2022 © Siese Veenstra

Na het enorme succes van de zesde editie in 2022 krijgt de Groninger Museumnacht in 2023 weer een vervolg. Op zaterdag 9 september openen zes musea in Groningen ’s avonds hun deuren. Bezoekers kunnen zelfs na middernacht nog genieten van tentoonstellingen, muziek, workshops, lezingen, dans en andere optredens.

Het Groninger Museum, GRID Grafisch Museum, Storyworld en Forum Groningen, Museum aan de A, het Universiteitsmuseum en de Synagoge Groningen: allemaal doen ze mee aan de Museumnacht. De Groninger Museumnacht is ondertussen een bekend begrip in de stad en daarbuiten. Het evenement vol kunst, cultuur en gezelligheid is ieder jaar uitverkocht. In voorgaande edities werden er onder andere een spoedcursus Gronings, bieryoga en optredens door stadsdichter Myron Hamming, S10 en Orange Skyline gegeven. Meer informatie over de kaartverkoop en het programma van de zevende editie in 2023 volgt later dit jaar.

Museumnacht 2022
De succesvolle Museumnacht van 2022 – door de programmering en nachtelijke sfeer – trok ruim 3.500 bezoekers naar de musea. Cultuurliefhebbers konden vorig jaar hun hart ophalen met wel 15 tentoonstellingen en meer dan 70 acts. Er was onder meer veel aandacht voor de manifestatie Bitterzoet Erfgoed. Forum Groningen presenteerde het panelgesprek Zwart in strips, GRID Grafisch Museum organiseerde de tentoonstelling ‘ONDER_DRUK’, in het Groninger Museum was de tentoonstelling Zwart in Groningen te zien en in Museum aan de A brachten spoken word artiesten een optreden over de slavernijgeschiedenis.

Bezoekers konden bovendien nog veel meer moois zien en doen. Zo waren er print workshops bij GRID Grafisch Museum, optredens van Solid Skaters en colour tasting workshops van Marije Vogelzang in het Groninger Museum, de USVA Lie Down & Listen: Story Edition bij het Universiteitsmuseum, een audiotour over de Joodse cultuur en geschiedenis in de Synagoge Groningen en een grote expositie over Oekraïense fotografie in de Akerk in samenwerking met Noorderlicht.

Tijdens de Groninger Museumnacht mogen goede muziek en de nodige danspassen traditiegetrouw natuurlijk niet ontbreken. Door de avond heen waren er optredens van Bokomo Swing, Marit, atoomclub, Between June and August, Nadua, Yas Jeanine, Remko Wind, Derk en Thijs, Pablo Hellmund, Sophie Straat, Batatuké, WadAap, Klezmer & Co, strijkkwartet Bragi en verschillende dj’s.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Karina Smrkovsky, afdeling Communicatie, PR en Marketing
pr@groningermuseum.nl - 050 3666 512