Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud
Overzicht
Persbericht

Sunday Talks in het Groninger Museum: verrassende verdieping op Kleur!

maandag 19 september 2022
Cornelie Tollens, zonder titel, 1993
Cornelie Tollens, zonder titel, 1993 © Cornelie Tollens

Kleur doet kopen en bepaalt betekenis. Bovendien ziet het menselijk oog veel meer kleuren en tinten dan de kleuren die je in het zonnespectrum vindt. Wat maakt ons mensen op verschillende manieren gevoelig voor kleur? Het antwoord op deze en andere vragen geven kleurenexperts in drie Groninger Museum Sunday Talks, op 30 oktober en 27 november.

Het Groninger Museum organiseert op drie zondagen in de maanden september, oktober en november verrassende, verdiepende lezingen van Charlotte Caspers en Steven Kolsteren bij de tentoonstelling Kleur!. Van hen krijgen we een inkijk in het gebruik van kleuren in marketing, de kleurenleer en kleur als communicatiemiddel in schilderkunst.

Sunday Talks programma

DE SPRAAK VAN KLEUR
Charlotte Caspers - 30 oktober 2022 – 14:00 (VOL)

De compositie, de sfeer en vaak ook de betekenis van een schilderij worden vooral bepaald door kleuren. Hoe worden deze kleuren gemaakt en hoe communiceren verschillende pigmenten met de kijker?

Charlotte Caspers, bekend van het TV-programma De Kleuren van Caspers, is kunsthistoricus, kunstenaar en restaurateur gespecialiseerd in Middeleeuwse materialen en technieken.

KLEURENLEER
Steven Kolsteren - 27 november 2022 – 14:00

Door verf te mengen kan een eindeloze hoeveelheid kleuren en tinten worden gemaakt. Hoe kunnen kunstenaars consequent verschillende verfkleuren combineren en zo hun unieke pallet aan tinten structureel vergroten?

Steven Kolsteren is kunsthistoricus en voormalig Hoofd Educatie van het Groninger Museum.

Over Kleur!
Wat doen de kleuren met jou? De betekenis en het gebruik van kleur vormen op een originele manier de basis van tentoonstelling Kleur!, tot en met 8 januari te zien in het Groninger Museum. Een vrolijke selectie van mode, schilderijen, fotografie, sculptuur en keramiek, met topwerken van Inez van Lamsweerde, Bruce Nauman, Marga Weimans en kunstenaars van De Ploeg. De unieke combinaties van kunst- en gebruiksvoorwerpen zetten je aan het denken en laten kleuren voelen.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie over de Groninger Museum Sunday Talks of Kleur! kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie, PR en Marketing:
050-3666555 – pr@groningermuseum.nl

Klik hier voor beeldmateriaal van Kleur!