Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud

Projecten in samenwerking met Noorderpoort

Het Groninger Museum en Noorderpoort werken samen om het kritisch denken en de creatieve vorming van mbo-studenten te stimuleren. Dat doen we met op maat gemaakte projecten. Deze projecten hebben als basis een eigen beeldend onderzoek naar een tentoonstelling van het museum. Het project wordt afgesloten met een tijdelijke expositie in het museum of een andere vorm van presentatie.

Denim Lab zomer 2020

De opleiding Art & Design van het Noorderpoort heeft samen met het Groninger Museum het project Denim Lab uitgevoerd. Eindexamenstudenten maakten met denim een ontwerp gebaseerd op mode en couture uit de collectie van het Groninger Museum. Daarbij werden ze geïnspireerd door de thema’s voodoo en tribal modecollectie van het museum. Voor de presentatie van Denim Lab zijn door Noorderpoort korte films en fotoshoots gemaakt.

CHIHULY

Studenten van het Noorderpoort maakten onderstaande presentatie van kunstwerken waarin zij antwoord gaven op de tentoonstelling CHIHULY. De studenten zijn in de wereld van kunstenaar Dale Chihuly gedoken en hebben daar in hun eigen beeldend onderzoek op diverse manieren op gereageerd.