Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud

Stageverhaal - Mesticia

Twijfel je over een stage bij het Groninger Museum? Ik zeg doen, vooral als je een combinatie van een meewerkstage met een afstudeerstage zoekt! Het Groninger Museum is namelijk de ideale plek als je geïnteresseerd bent in kunst en cultuur, en wilt ervaren hoe het er ‘Behind the Scenes’ van een museum aan toe gaat. Gedurende de vijf maanden dat ik mijn afstudeerstage bij het Groninger Museum heb gedaan, heb ik de nodige persoonlijke en professionele stappen gezet om af te studeren als een echte communicatieprofessional.

Geen kunstkenner? Geen probleem!

Hoewel een interesse in kunst je werk leuker maakt, is het geen vereiste. Als PR & Communicatie stagiair schrijf je persberichten, promostukken en andere teksten over tentoonstellingen en nieuwe aanwinsten. Een vlotte pen is hierbij zeker een pluspunt.

Maar het is niet alleen schrijven.

Soms loop je mee met journalisten of filmploegen en breng je de hele dag door in het museum. Bij de opening van een nieuwe tentoonstelling ben je verantwoordelijk voor het ontvangen van de pers en zorg je samen met je collega's voor een soepel verloop van het evenement. Tijdens mijn stage heb ik bijvoorbeeld de pers ontvangen voor de opening van de tentoonstelling Kinderbiënnale - A Better Place wat een geweldige leerervaring was.

Een leuk team is goud waard.

Het gevoel hebben dat je in een gezellig team belandt, is minstens zo belangrijk als leuke taken. Vanaf mijn eerste week voelde het alsof ik al jaren bij het museum werkte. De collega's zijn supergezellig en je krijgt veel verantwoordelijkheid, wat ik als zeer prettig heb ervaren. Mocht dit niet bij je passen, is er altijd ruimte om dit aan te geven.

Een leerzame ervaring.

Mijn stage was ontzettend leerzaam, vooral omdat ik naast mijn meewerkstage een adviesrapport moest schrijven. Er was veel begrip voor mijn opdrachten en mijn collega's waren zeer betrokken bij mijn stageopdrachten en communicatieadvies. Dit maakte het de ideale afstudeerstage voor mij.

Lijkt stagelopen bij het Groninger Museum je iets? Solliciteer dan direct!