Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud

Stageverhalen - Lisan

Lees hier het stageverhaal van een stagiaire PR en Communicatie - 2017

Een stage waar je veel leert, waar je wordt vrijgelaten en waar je je als een echte collega voelt, dat waren mijn eisen voor mijn derdejaarsstage. Het Groninger Museum heeft mijn verwachtingen overtroffen.

Toen ik de eerste dag binnen kwam bij het Groninger Museum als stagiaire PR en Communicatie voelde ik mij nogal onwennig, zenuwachtig voor wat er de komende 5 maanden ging gebeuren. Maar al vanaf het eerste moment werd ik ontzettend leuk ontvangen. De eerste dagen las ik veel over het prachtige museum, over de werknemers en over de geschiedenis. Al snel kreeg ik mijn eerste opdrachten, het schrijven van een persbericht en het schrijven van teksten voor de nieuwe seizoensflyer. Ik werd vrijgelaten bij het schrijven, maar kon altijd bij Willemien, mijn stagebegeleidster, terecht voor feedback.

De afgelopen 4 maanden heb ik veel persberichten geschreven. Ik vind dit heel erg leuk, helemaal als je daarna jouw geschreven stukje op de website van Nu.nl, Dagblad van het Noorden en Groninger Gezinsbode ziet staan. Iedere keer voelde ik mij toch wel een beetje trots. Voorbeelden van persberichten die ik heb geschreven zijn ‘Groninger studenten maken massaal gebruik van gratis toegang Groninger Museum’ en ‘100.000ste bezoeker voor tentoonstelling Rodin – Genius at Work’.

Naast schrijven heb ik natuurlijk nog meer gedaan. Het begeleiden van journalisten, fotografen of filmploegen, persverzoeken beantwoorden maar ook meedenken voor nieuwe ideeën omtrent de communicatie. Doordat mijn mening vaak gevraagd wordt voel ik mij een echte collega. Verder ben ik bij OOG Radio geweest om wat te vertellen over activiteiten bij het museum. Ik heb zoveel gedaan en zoveel geleerd, want naast mijn werkzaamheden heb ik van de medewerker Online Communicatie geleerd hoe je dingen op de website kan plaatsen.

Als jij solliciteert voor stagiair(e) PR en Communicatie bij het Groninger Museum weet je zeker dat je in een gezellig team komt, waar je wordt gewaardeerd, wordt vrijgelaten en waar je ontzettend veel leert. Op het moment dat ik dit schrijf hoef ik nog maar 4 weken stage te lopen en die mogen voor mij nog heel lang duren, want ik wil nog lang niet weg!

Ben jij enthousiast geworden? Wacht dan niet langer en solliciteer direct! Stuur jouw CV en motivatiebrief naar Ingrid Blondeau.

Lisan Weidgraaf

Derdejaarsstudent Hanzehogeschool Groningen