Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud

Stageverhalen - Lynn

Lees hier het verhaal van een stagiaire Evenementen & Marketing - 2016-2017

Zelf heb ik heel bewust gesolliciteerd voor de stage Evenementen & Marketing. Van tevoren had ik voor mezelf bepaald dat ik graag bij een culturele instelling stage wou gaan lopen en het liefst bij een museum. Dit omdat deze beroepstak mij aanspreekt en ik graag in praktijk wil ondervinden of dit ook daadwerkelijk klopt. Mijn interesse voor culturele instellingen kwam natuurlijk niet compleet uit de lucht vallen. Door mijn vrijwillige werkzaamheden bij het Grafisch Museum Groningen (GRID) ben ik erachter gekomen dat een museum een fantastische plek is om je verder te ontwikkelen.

Tijdens mijn stage heb ik heel veel geleerd. Ik heb mezelf in een relatief korte tijd heel ver kunnen ontwikkelen. De werkzaamheden op de afdeling Evenementen & Marketing zijn heel erg afwisselend. Ik heb me nooit een dag verveeld en er was eigenlijk altijd wel iets te doen. Tijdens de stageperiode leer je draaiboeken maken, contact hebben en onderhouden met verschillende (externe) partijen en misschien nog wel het belangrijkste; je wordt gezien als een volwaardige collega en je draait volledig mee binnen de organisatie. Koffie en thee halen zit er dus niet in.

Naast de kantoorwerkzaamheden krijg je ook de kans om tijdens de evenementen zelf een bijdrage te leveren. De stage draait dus niet alleen om de organisatie van evenementen maar je neemt ook een kijkje tijdens het evenement zelf. Zo heb je veel contact met alle verschillende afdelingen (van beveiliging tot de directeur) van het museum maar ook met externe partijen die hier bijvoorbeeld evenementen organiseren.

Over het algemeen stond het afgelopen half jaar in het teken van de tentoonstelling Rodin – Genius at Work. Het hoogtepunt voor mij was het organiseren van de opening voor deze tentoonstelling.

Tijdens deze opening was er een optreden van Het Nationale Ballet, een enorm kaasbuffet en nog veel meer activiteiten en optredens. Ik vond het heel erg leuk om hier een aandeel in te hebben en dit samen met Ademiek en Saskia te organiseren. Naast de opening zijn er natuurlijk nog veel meer ontvangsten die georganiseerd worden in het museum. Dit kunnen zakelijke ontvangsten zijn of publieksactiviteiten. Hieronder een aantal voorbeelden van een aantal ontvangsten van het afgelopen half jaar om een beeld te geven:

• Openingen van de tentoonstelling Rodin – Genius at Work
• Groninger Museum Vrijdagavond (met bekende sprekers zoals: Dick Swaab, Eric Corton)
• Groninger Museum Colleges
• Groninger Museum Spreekuur
• Groninger Museum Concert
• Radio uitzending: Spijkers met Koppen
• Zakelijke ontvangsten voor relaties van het Groninger Museum
• Personeelsuitje

Door mijn stageperiode bij het Groninger Museum ben ik erachter gekomen dat ik echt graag verder wil op dit gebied in de toekomst. Ik voel me dan ook bevoorrecht om dit nu al te kunnen concluderen en daar ben ik het museum erg dankbaar voor en natuurlijk mijn leuke praktijkbegeleiders Ademiek en Saskia.

Lynn Zwartsenburg