Naar hoofdinhoud

25 jaar

Groninger Museumgebouw

25 Jaar Groninger Museum
25 Jaar Groninger Museum © Groninger Museum

Jubileum

Het Groninger Museumgebouw wordt dit jaar 25! Wij vieren dit jubileum gedurende het hele jaar met tentoonstellingen en evenementen. Vooral de maand oktober, waarin het gebouw echt jarig is, staat bol van de feestelijke activiteiten. Deze pagina bevat een overzicht van het volledige programma.

In 1994 werd het huidige gebouw van het Groninger Museum geopend door toenmalig koningin Beatrix. Oud-museumdirecteur Frans Haks koos voor de Italiaanse ontwerper Alessandro Mendini. Nu, 25 jaar later, is zijn ontwerp nog altijd spraakmakend.

Tentoonstellingen

Evenementen

Groepsfoto personeel Groninger Museum
Zondag 27 oktober

Reünie oud-medewerkers Groninger Museum

Heb jij bij het Groninger Museum gewerkt? Op zondag 27 oktober organiseren we een reünie voor alle oud-medewerkers! Stuur een mailtje naar reunie@groningermuseum.nl met je voor- en achternaam en laat weten wanneer je bij het museum werkte. Je krijgt dan van ons een uitnodiging voor de reünie.

Friandises
Oktober 2019 in het MendiniRestaurant

Museumfriandises

De museumfriandises (de museumpaviljoens in de vorm van drie petitfours) werden jarenlang geserveerd in het museumcafé. Speciaal voor het jubileum staan de museumfriandises in oktober weer op de kaart van het MendiniRestaurant.

Trapzaal Ralph Richter
Eind oktober

Documentaire 25 jaar Groninger Museumgebouw

Eind oktober gaat de documentaire over het 25-jarig jubileum van het Groninger Museumgebouw in première.

De film gaat over het nieuwe museumgebouw en het verhaal van de eigenwijze oud-directeur Frans Haks, aan wie het te danken is dat het moderne Groninger Museumgebouw is gebouwd.

Gebouw

Het eerste wat opvalt aan het Groninger Museum, is het gebouw zelf. Dat alleen is al een bezoek waard.

Groninger Museum

Ontdek het Groninger Museum in 3D

Ontdek het Groninger Museum in 3D! Het 3D model van het Groninger Museumgebouw vind je op de multi touch tafel in het Info Centre. Klik, speel en leer meer over het gebouw.

Het programma en de tentoonstelling rond de viering van 25 jaar Groninger Museumgebouw worden mede mogelijk gemaakt door GasTerra en Gasunie.