Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud

25 jaar

Groninger Museumgebouw

25 Jaar Groninger Museum
25 Jaar Groninger Museum © Groninger Museum

Jubileum

Het Groninger Museumgebouw wordt dit jaar 25 jaar! Wij vieren dit jubileum gedurende het hele jaar met tentoonstellingen en evenementen. Vooral de maand oktober, waarin het gebouw echt jarig is, stond bol van de feestelijke activiteiten.

In 1994 werd het huidige gebouw van het Groninger Museum geopend door toenmalig koningin Beatrix. Oud-museumdirecteur Frans Haks koos voor de Italiaanse ontwerper Alessandro Mendini. Nu, 25 jaar later, is zijn ontwerp nog altijd spraakmakend.

Tentoonstellingen

Evenementen

Trapzaal Ralph Richter
November

Documentaire 25 jaar Groninger Museumgebouw

De documentaire Een eigen planeet - Frans Haks en het Groninger Museum laat op bewogen wijze zien hoe het ontstaan van het museum niet zonder slag of stoot verliep. Ook toont de film van regisseur Eric Blom en journalist Frénk van der Linden, door interviews met tal van betrokkenen en huidige medewerkers, hoe het museum anno 2019 de erfenis van Haks uitdraagt.

Uitzendtijden

Gebouw

Het eerste wat opvalt aan het Groninger Museum, is het gebouw zelf. Dat alleen is al een bezoek waard.

Groninger Museum

Ontdek het Groninger Museum in 3D

Ontdek het Groninger Museum in 3D! Het 3D model van het Groninger Museumgebouw vind je op de multi touch tafel in het Info Centre. Klik, speel en leer meer over het gebouw.

Het programma en de tentoonstelling rond de viering van 25 jaar Groninger Museumgebouw worden mede mogelijk gemaakt door GasTerra en Gasunie.