Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud

Lesprogramma Kleur

Onderwijsprogramma voor primair en speciaal onderwijs

Tijdelijk niet beschikbaar vanaf 11 maart 2024 door op- en afbouwactiviteiten

Groepen 1 t/m 3: Speuren naar de ROGGBIV

Rondleiding
Het bezoek begint met een lied over de ROGGBIV (de ROGGBIV is een afkorting voor de kleuren van de regenboog). De ROGGBIV woont in het museum. Niemand weet hoe de ROGGBIV er uit ziet, maar we weten wel dat hij alle kleuren van de regenboog heeft. Gedurende het bezoek staan deze kleuren centraal (vooral de kleuren op de kunstwerken). We gaan zoeken in het museum naar de kleuren van de ROGGBIV. Tijdens de rondleiding verzamelen de leerlingen alle kleuren en aan het eind van de rondleiding hebben we ze verzameld. Ter afsluiting van de rondleiding worden gekleurde boogjes samengevoegd tot een regenboog.

Atelier
Tijdens de atelieractiviteit fantaseren de leerlingen over hoe de ROGGBIV eruitziet en maken hiervan een kleurrijk werk.

Groepen 4 t/m 8: Door licht & kleur creëer je een sfeer

Rondleiding
Het herkennen en het beleven van kleur staat centraal. De leerlingen onderzoeken wat kleur, licht en sfeer met elkaar te maken hebben. Welke sfeer heeft het schilderij? En welke kleuren verbeelden deze sfeer? Tijdens de rondleiding onderzoeken we deze vragen op een interactieve manier.

We bekijken ook een mega kristal, kunnen we alle kleuren van de regenboog hierin vinden? En wat heeft het licht hiermee te maken?

Atelier
De leerlingen maken met kleuren een sfeervol kunstwerk waarin ze leren om verschillende nuances van kleur te gebruiken.

Informatie

Dit lesprogramma kun je het hele jaar door boeken.

Duur programma: 2 uur.

Kosten per leerling € 6,50

Boek een schoolbezoek