Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud
Overzicht
Persbericht

Internationale en Groninger kunstenaars naast elkaar te zien op Kinderbiënnale

donderdag 18 februari 2021
Kinderambassadeurs Thijs en Sam op atelierbezoek bij Sandra de Groot
Kinderambassadeurs Thijs en Sam op atelierbezoek bij Sandra de Groot © Siese Veenstra

Internationale en Groninger kunstenaars naast elkaar te zien op Kinderbiënnale

De kunstenaars voor de Kinderbiënnale 2021 zijn bekend. Vanaf 1 juni toont het Groninger Museum het werk van vier internationale en negen Nederlandse toppers, waarvan er zes uit Groningen komen. De komende tijd bezoeken kinderen enkele kunstenaarsateliers in Groningen. Volg deze kinderambassadeurs via kinderbiennalegroningen.nl.

De internationale deelnemers, Andreas Schlegel & Hazel Lim-Schlegel, Donna Ong en Eko Nugroho hebben eerder meegedaan met de Children’s Biennale in Singapore in 2019. De Nederlandse kandidaten zijn speciaal voor deze Nederlandse biënnale geselecteerd: Bert Schoeren, Chantalla Pleiter, Harry Arling, Lambert Kamps, Nou & Herkauw, Sandra de Groot, Studio Maky, Werc Collective en Wies Noest. Zij zijn na een intensieve selectieronde uitgekozen op hun interactieve of kleurrijke werken en installaties, die verwondering, participatie en creatie uitlokken bij het publiek. Vanuit het Groninger Museum is voor dit project bewust gekozen voor een sterke focus op kunstenaars uit de regio Groningen.

Volg de kinderambassadeurs
De Kinderbiënnale is een grote interactieve kunsttentoonstelling door kinderen voor iedereen. Bijzonder is dat kinderen actief betrokken worden bij alles wat bij een museale tentoonstelling komt kijken, zoals de atelierbezoeken bij de kunstenaars, het schrijven van de tentoonstellingsteksten, meedenken over de pr, meekijken bij de opbouw, leren hoe je een rondleider kunt worden en nog veel meer. De belevenissen van de kinderambassadeurs zijn te volgen op kinderbiennalegroningen.nl en via Instagram #kinderbiennalegm.

Museum toegankelijk voor kinderen
Het Groninger Museum vindt het belangrijk dat kinderen en jongeren kunst en cultuur ervaren en het museum bezoeken. Om de toegankelijkheid te bevorderen vormt de toegangsprijs in ieder geval geen belemmering, want kinderen tot en met 18 jaar mogen gratis naar het museum.

Samenwerking
De realisatie van de Kinderbiënnale was niet mogelijk zonder de samenwerking met en de support van vele partijen. Het museum ontvangt voor dit project steun van de Rabobank, het VSBfonds en de Rijksoverheid in het kader van het BIS-programma. Daarnaast werkt het museum voor dit project samen met enthousiaste partners. Dit zijn basisscholen in Groningen, The National Gallery in Singapore, JINC Groningen en IVAK (culturele netwerkorganisatie van de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum), Stichting Move Groningen, Stichting Kunst & Cultuur Groningen, Up to Us (Groningen) en Minerva Art Academy Groningen. De Kinderbiënnale is oorspronkelijk ontwikkeld door de National Gallery in Singapore.

De Kinderbiënnale is te zien vanaf 1 juni 2021. Deze datum is onder voorbehoud van wijzigingen in de tentoonstellingsprogrammering door invloed van corona.

Noot voor de redactie

Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie, PR en Marketing

Willemien Bouwers
wbouwers@groningermuseum.nl
+31 (0)6 46210358
Of download beeldmateriaal hier: groningermuseum.nl/persmateriaal