Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud

Stageverhalen - Marijne

Lees hier het stageverhaal van een stagiaire PR en Communicatie - 2018

Vijf maanden ben ik werkzaam geweest op de afdeling PR en Communicatie. Als PR en Communicatie stagiaire ben je dagelijks bezig met het onderhouden van contacten met de pers en ondersteun je PR en communicatiespecialist Willemien Bouwers. De pers begeleiden, persmappen klaarmaken, teksten schrijven en brainstormen met de stagiaire van online waren mijn dagelijkse bezigheden. De eerste week komt er veel informatie op je af, maar gelukkig krijg je de ruimte om alles rustig in te lezen. Ondanks dat het tijdens de openingen van tentoonstellingen wat drukker kan zijn, is er altijd ruimte voor eigen initiatieven. Aantal momenten zal ik niet snel meer vergeten:

Interview bij OOG Radio

Een van de dingen die ik niet meer zo snel vergeet is het interview bij OOG Radio. Dit vond ik best spannend, maar achteraf bleek het heel erg leuk te zijn. Tijdens het interview mocht ik een stukje promoten voor een activiteit. Al snel voelde ik mij op mij gemak en verliep het gesprek soepel. Een super leuke ervaring die ik niet snel meer vergeet.

Opening tentoonstelling David LaChapelle: Good News for Modern Man

Interesse in kunst en cultuur is handig, maar je hoeft geen kunstexpert te zijn om stage te lopen in het Groninger Museum. Voordat ik begon met mijn stage in het Groninger Museum had ik geen idee wie David LaChapelle was, totdat de voorbereidingen voor de nieuwe tentoonstelling in volle gang waren. Vanaf het promoten tot aan de opening van het evenement werk je veel samen met collega’s, hierdoor voelde ik mij een volwaardige werknemer en nog meer betrokken met het museum. Als afsluiter werd de opening gevierd met veel muziek en gezelligheid. Al met al een super leuke ervaring! Klinkt dit als muziek in je oren en lijkt het jou leuk om in een professionele en creatieve organisatie stage te lopen? Solliciteer!

“ Just do it ”