Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud

Groninger Museum

Programma Groninger Museumnacht 2023

N8
N8 © Foto Siese Veenstra

The Rolling Stones zijn terug in de tentoonstelling Unzipped in het Groninger Museum! Zin in een beetje rock & roll tijdens de Museumnacht? Kom langs en geniet naast de tentoonstellingen van de optredens van onder anderen Collignon en Deejay Irie, laat een Airbrush tattoo zetten door ‘Get it on tattoos’ of laat je vereeuwigen in een unieke tekening door kunstenaars Naomi en Haru.

Exposities

Check de line-up

Sarah Julia Good Folk
21:00 & 22:15 | Auditorium

Sarah Julia

Sarah Julia zingt een paar nummers samen met hun band. Uiteraard mag een nummer van The Rolling Stones niet ontbreken!

Groninger museum unzipped 2 foto siese veenstra 1 3307734884
20:00 NL & 21:30 EN | Auditorium

Lezing door Robert van der Tol: The Rolling Stones

Muzikant / componist Robert van der Tol geeft een introductie tot The Rolling Stones. Van de oprichting in 1962 door Brian Jones en de explosie die volgde na “(I Can’t Get No) Satisfaction” in 1965, tot het goed lopende bedrijf dat de band nu al decennia is. De muzikale ontwikkeling, de drugs en relatie problemen: alles komt aan bod. Tevens zal Robert een demonstratie geven van de beroemde 5-snaren-in-open-G-stemming gitaartechniek van Keith Richards, zo kenmerkend voor de Stones sound.

20:00 Nederlandstalig & 21:30 Engelstalig

DJ Irie 0022
19:30, 21:00 & 23:00 | Entreehal

Deejay Irie

Deejay Irie, geboren in Sao Paulo (Brazilië) en opgegroeid in Nederland, begon op 12-jarige leeftijd met dj'en. Momenteel werkt hij aan een audiovisuele show met singer/songwriter/dichter Charlotte Beerda. Ze treden op onder de naam Pixel Pocket. In hun show combineren ze muziek met video scratchen en mixen. Deejay Irie is de resident DJ van het Groningse Homebase.

Collignon Cycledelica
22:30 | Entreehal

COLLIGNON

Een leven lang onderweg heeft Jori Collignon muzikaal beïnvloed. Momenteel woont hij in Portugal. Het is op deze plek, waar Collignon zijn geluid heeft uitgebreid en verdiept. Hij bundelde zijn uitgebreide muziek- en reiservaringen in acht nieuwe, rijke, diverse en kleurrijke nummers die zijn solo debuut ‘Lagoinha’ onder artiestennaam COLLIGNON vormen.

IMG 0621
19:00 - 23:30 | Atelier Hayon

Workshop: Maak een Andy Warhol lijnportret

Andy Warhol maakte in 1975 een reeks van tien zeefdrukken van Mick Jagger hij gebruikte een techniek van vlakken en lijnen. Ga in het atelier aan de slag met pen en markers om van je eigen foto een portret a la Warhol te maken en maak er een ansichtkaart van!

Stones button
19:00 - 23:00 | Trapzaal

Workshop: Maak Rolling Stones-buttons

Het logo van de Rolling Stones is legendarisch! Ga nu zelf aan de slag om een eigen tong logo te ontwerpen en maak daarna meteen een button met dit ontwerp.

Band pic
20:30 & 22:00 | Entreehal

Satanic Majesties Request

Satanic Majesties Request is een internationale band die zich toelegt op het arrangeren en uitvoeren van nummers van de legendarische band The Rolling Stones. Hun naam is afgeleid van het album van The Stones dat in december 1967 werd uitgebracht, met dezelfde naam.

Getinontattoos airbushtattoos van de Rolling Stones
19:30 - 23:00 | Café Groninger Museum

Airbrush tattoos CANCELLED

Zin in een beetje rock & roll? Laat dan een Airbrush tattoo zetten door ‘Get it on tattoos’!

IMG 2646
Entreehal | 23:00

Alter à Go

Alter à Go zet een indrukwekkende performance neer, geïnspireerd op Unzipped.

SV 2023 0628 Night at the Museum 9867
Doorlopend | Entreehal

Sticky fingers!

Krijg (net als de Rolling Stones) 'sticky fingers' van de lekkerste suikerspinnen!

Rondleiding Slavernijverleden fotos Reyer Boxem 12
20.00, 21.00 & 22.00 uur | Balie in de benedenhal

Rondleiding door 'Collectie, De Ploeg & Uit de Kunst'

Ieder uur is er een rondleiding door de collectie van het museum, steeds twee tegelijk: één in het Engels en één in het Nederlands. Verzamelpunt: de balie in de Benedenhal.

SV 2022 1014 opening Nymphenburg 6778
21:00 - 23:00 | Starck Paviljoen

Victorine Pasman

Met een vleugje Commedia dell’Arte dansen de eigenzinnige, porseleinen figuren glanzend en gestileerd door de ruimte. Dit is een performance van Victorine Pasman. Kostuumontwerp en dans zijn geïnspireerd op de tentoonstelling Nymphenburg x Groninger Museum.

1 1 2 1
19:30 - 23:00 | Trapzaal

Capturing the Moment

Naomi en Haru werken met tekeningen die zijn gemaakt op basis van observaties, landschappen en de bewegingen van wat ze zien. Ze houden ervan om de kleine momenten in het leven vast te leggen en te bewaren. Hoewel ze al meer dan een jaar als duo samenwerken, verschillen hun stijlen van elkaar - maar er is altijd evenwicht in de manier waarop ze hun kunstwerken samenstellen.

Museumwinkel
Doorlopend

Museumwinkel

Voor een toffe ansichtkaart, die mooie catalogus of een leuk cadeau kun je tijdens de Museumnacht in de Groninger Museumwinkel terecht.

MendiniRestaurant, Museumnacht, Groninger Museum
Doorlopend

Museumcafé

Zin in iets te drinken? Tussen de optredens door kun je een drankje bestellen in het café.