Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud

GRID in Akerk

IMG 0563
IMG 0563

De Druktemaker, de mobiele museumdrukkerij van GRID Grafisch Museum, komt tijdens de Museumnacht naar de Akerk! De hele avond kunnen bezoekers experimenteren met drukinkt, papier, naald en draad. Stroop de mouwen op en maak een linosnede, Werkmandruksel of bind een boekje.

Check de lineup

WERKMANNEN
Doorlopend | Akerk

Workshop: Werkmantechniek

Onze experts demonstreren hoe Werkman zijn beroemde 'druksels' maakte en dagen de bezoekers uit ook een poging te wagen.

DSC9464 kopie 1
Doorlopend | Akerk

Workshop: Linosnede

Vroeger ooit op school gedaan? Dan kun je in de herkansing. Met soepel linoleum en scherpe mesjes maak je zo een logo of ex libris.

PHOTO 2023 05 12 20 28 12 1 1
Doorlopend | Akerk / Walter's Bookshop

Workshop: Riso Print

Bij het team van Banana Masters, de risostudio van GRID Grafisch Museum, kun je jouw eigen leporello maken. Tekenen, scannen, bewerken, printen, vouwen... klaar! Deze workshop vindt plaats in Walter's Bookshop (Oude Kijk in 't Jatstraat 10). Vanuit de Akerk vertrekt ieder half uur een groep richting Walter's Bookshop: de eerste groep om 19:15 uur, de laatste om 22:45 uur.

BOOK BINDING
Doorlopend | Akerk

Workshop: Boekbinden

Niet bang voor naalden? Dan ga jij naar huis met je eigen gebonden boekje!

Zeefdruk 06 23 1
Doorlopend | Akerk

Workshop: Zeefdrukken met Renée Ensing

Renée Ensing werkt als illustrator en zeefdrukker in haar eigen studio in Groningen. Ze kan zelf uren bezig zijn om mooie dingen te zeefdrukken en laat anderen ook graag kennismaken met deze fantastische druktechniek. Tijdens de Museumnacht kan iedereen onder haar begeleiding met behulp van papieren sjablonen een kleurrijk en uniek kunstwerk drukken.

Popkoor Estrellas
20:30 & 22:30 | Akerk

Usva presents: Estrellas

Estrellas is hét studentenpopkoor van Groningen! Het koor, onder leiding van dirigent Wilfred Reneman, bestaat uit 24 studenten verdeeld over drie stemgroepen en zingen alles van Green Day tot Lewis Capaldi. Popkoor Estrellas staat niet alleen voor muzikaliteit, maar ook voor gezelligheid en inclusiviteit!

Groepsfoto Ata Xia 1
21:30 & 23:30 | Akerk

Usva presents: AtaXia

AtaXia is een dansgroep voor en door studenten, die een grote variatie aan dansstijlen uitvoert. Tijdens de Museumnacht voert AtaXia in de Akerk een selectie uit het repertoire op. Laat je meeslepen in de wereld van dans!