Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud

Noorderlicht x Akerk

Thumbnail 20131002 Der Aa Kerk 04
Thumbnail 20131002 Der Aa Kerk 04

Dit jaar presenteert Noorderlicht in samenwerking met Stichting Oude Groninger Kerken een indrukwekkende tentoonstelling in de Akerk over Oekraïense fotografie van de zeventiger jaren tot nu.

Check de line-up

Thumbnail 20131002 Der Aa Kerk 04
Doorlopend | Akerk

Oekraïne: het pad naar vrijheid

Noorderlicht en Stichting Oude Groninger Kerken presenteren een tentoonstelling over Oekraïense fotografie van de zeventiger jaren tot aan nu. Er wordt een land verbeeld dat ingeklemd is tussen de twee grootmachten Rusland en EU/NATO, die er beiden hun belangen doen gelden. Het werk is gemaakt door fotokunstenaars en fotojournalisten die hun eigen land als werkgebied hebben.

Doorlopend | Akerk

Friese Lente 07 04 2022 Westerkerk Jurjoes Media 17
19:00 & 22:00 | Akerk

DJ Lowpro

DJ Lowpro brengt iedereen in beweging met een veelzijdige mix van onder andere hiphop, dancehall, reggaeton, soul, funk en R&B. Geïnspireerd door de fototentoonstelling Oekraine: het pad naar vrijheid in de Akerk draait hij tijdens de Museumnacht een speciale set die ook samples van Oekraïense muzikanten bevat.

Via het maken van mixtapes groeide DJ Lowpro uit tot een bekende Groningse naam. Hij stond op vele festival en opende voor grote artiesten als Snoop Dogg, Nas en Typhoon. Op OOG Radio maakt hij de radioshow BreakNorth.

19:00 - 21:00 & 22:00 - 01:00 | Akerk

Sylvestrov
20:00 & 22:00 | Akerk

Maryna Taldykina – Bagatellen

De Oekraïense pianiste Maryna Taldykina speelt tijdens de Museumnacht in de Akerk een bijzondere uitvoering van de Bagatellen van de Oekraïense componist Valentyn Sylvestrov. Sylvestrov werd geboren in Kyiv en woonde en werkte er tot hij in februari 2022 vluchtte vanwege de Russische invasie. Hij is een muzikale vrijdenker wiens werken ten tijde van de Sovjet-Unie niet in het openbaar mochten worden opgevoerd, maar die bovenal prachtige pianomuziek heeft geschreven.

20:00 & 22:00 | Akerk
Duur: 30 minuten

One window 2
21:00 - 21:30 | Akerk

Setareh Nafisi - One Window is Enough

In de indrukwekkende performance One Window is Enough van de Iraanse componiste, pianiste en multidisciplinair kunstenaar Setareh Nafisi vloeien muziek, dans en poëzie samen. Ze leidt ons door de verschillende stadia van onze emoties en biedt nieuwe manieren om ze waar te nemen. Is wat we meteen voelen en wat we meteen denken alles wat er is is?

Setareh creëert met cellist Antonis Pratsinakis een muzikale combinatie van akoestische instrumenten, elektronica en het geluid van de Akerk. Samen met de mystieke dans van danser en choreograaf Kenzo Kusuda zorgt dit voor een magische ervaring.

Setareh Nafisi: piano, elektronica, zang, compositie

Antonis Pratsinakis: cello, e-cello, elektronica

Kenzo Kusuda: dans, choreografie

21:00 - 21:30 | Aker