Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud

Stageverhalen - Muriël

Lees hier het stageverhaal van de stagiaire PR & Communicatie - 2020

Toen ik op zoek ging naar een stage wist ik meteen waar ik wilde zijn: bij het Groninger Museum. En dat was de juiste keuze! Ik heb het hier zo leuk gehad, dat ik er zelfs een extra semester ben gebleven.

Als stagiaire PR en Communicatie schrijf je veel. Je werkt aan persberichten, de seizoensflyer, artikelen en meer. Ook redigeer je stukken tekst. Een liefde voor schrijven en een kritische blik zijn dus een must! Maar je bent niet alleen bezig met teksten, helpen bij het begeleiden van journalisten en contact hebben met regionale-, nationale- en internationale pers hoort er ook bij.

Wat ik zo leuk vond aan de stage is dat je echt deel uit maakt van het communicatieteam. Je wordt als volwaardig medewerker behandeld en krijgt belangrijke taken. Zo mocht ik de opnamen van Koffietijd over The Rolling Stones – Unzipped begeleiden. Een hele ervaring! Maar geen zorgen: je kunt altijd terecht als je ergens niet uit komt, en wordt goed ondersteund.

Na mijn stage heb ik een stuk meer zelfvertrouwen in mijn vaardigheden gekregen. Dankzij de combinatie van verantwoordelijkheid en goede ondersteuning heb ik me echt ontwikkeld. De belangrijkste les die ik heb geleerd? Goed kunnen plannen is belangrijk, maar je moet ook flexibel zijn. Bij het Groninger Museum is namelijk geen enkele dag hetzelfde!Muriël
Muriël © Muriel Ramuz