Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud

Stageverhalen - Roos

Lees hier het stageverhaal van stagiaire PR & Communicatie - 2019

Een dag in het leven van de stagiair PR & Communicatie van het Groninger Museum? Een standaard format bestaat eigenlijk niet. Elke dag is anders en die veelzijdigheid maakt het jofel. Vijf maanden lang liep ik stage bij het museum op de afdeling PR, Marketing en Communicatie. Zelf ben ik geen expert op het gebied van kunst, maar het interesseert me en dat is het belangrijkste.

Tijdens deze stage schijf je veel persberichten, promostukken en bijvoorbeeld teksten voor de seizoensflyer, andere dagen loop je mee met journalisten of filmploegen. Ook krijg je de kans om perspreviews en tentoonstellingsopeningen mee te maken. Daarnaast werk je ook veel samen met de stagiair Online Communicatie, zo hebben we hebben zelfs een aantal social media campagnes opgezet. Als je van schrijven houdt, is dit zeker een aanrader!

Je komt in een leuk, professioneel team terecht. Iedereen is vriendelijk en je collega’s beantwoorden je vragen graag. Daarnaast word je gezien als een volwaardig medewerker, dit betekent dat het zeker geen ‘Roos, haal koffie-stage’ is.

Ik heb ontzettend veel geleerd tijdens mijn stageperiode, maar ook niet onbelangrijk: ik heb het heel erg naar mijn zin gehad. Deze vijf maanden vlogen voorbij in het museum. Van woordvoeren bij OOG Radio, interviews afnemen voor mijn onderzoek, op avontuur met filmploegen tot tentoonstellingsopeningen en borrels; ik had het allemaal niet willen missen.

Als kers op de taart mocht ik na mijn stageperiode, in de zomervakantie, blijven als medewerker PR & (online) Communicatie. Het vertrouwen zat goed en ik vind het heel tof dat ik die kans kreeg!

Lijkt stagelopen bij het Groninger Museum je wel wat? Grijp je kans en solliciteer snel!

Press Preview
Press Preview