Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud

Stones Unzipped

Als één ding duidelijk is als je naar ‘The Rolling Stones – Unzipped’ komt kijken is dat het bij The Stones om zoveel meer gaat dan alleen de muziek. Zo hebben kunstenaars, cineasten en modeontwerpers voor een groot deel bijgedragen aan het imago van The Stones. In de Stones Unzipped artikelen kom je meer te weten over de band.

Edith Grove- het appartement van de piepjonge Stones
Edith Grove- het appartement van de piepjonge Stones © Heinz Aebi

Edith Grove – het appartement van de piepjonge Stones

Een ranzig keukentje vol vuile vaat. Smoezelige bedden vol rommel. En vooral: peuken. Bergen peuken. Een reconstructie van het appartement waar de jonge Stones woonden is nagebouwd in het Groninger Museum. In dit artikel vertellen Mick, Keith en Charlie alles over hun appartement op Edith Grove.


The Rolling Stones Unzipped
The Rolling Stones Unzipped © Siese Veenstra

De stijl van The Stones

Als één ding duidelijk is als je naar ‘The Rolling Stones – Unzipped’ komt kijken is dat het bij The Stones om zoveel meer gaat dan alleen de muziek. Zo hebben kunstenaars, cineasten en modeontwerpers voor een groot deel bijgedragen aan het imago van The Stones. Maar, zo zeggen bijvoorbeeld modeontwerpers Anne Sui en Tommy Hilfiger, ze lieten zich niet ontwerpen. Ze ontwierpen zichzelf. En de ingehuurde kunstenaars en vormgevers mochten het verder afmaken. Lees meer over de stijl van The Stones in dit artikel.

De tong: het allerbeste bandlogo ter wereld
De tong: het allerbeste bandlogo ter wereld © Siese Veenstra

De tong: het allerbeste bandlogo ter wereld

Het wordt ook wel het allerbeste bandlogo ter wereld genoemd: het ontwerp van Tongue & Lips, door John Pasche. Vijftig pond werd er vijftig jaar geleden voor betaald, in 1970. Een beeldmerk waarvan de waarde nauwelijks in geld is uit te drukken, alleen al de inkomsten van merchandise bedragen honderden miljoenen euro’s. Het is het enige bandlogo dat zich qua bekendheid kan meten met het beeldmerk zoals de appel van Apple en de M van McDonalds. Maar hoe kwam het tot stand? John Pasche, de ontwerper van dit logo vertelt: