Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud

Stageverhalen - Isabèl

Isabèl
Isabèl

Lees hier het stageverhaal van de stagiaire Online Communicatie – 2019/2020

Toen het voor mij tijd was om stage te gaan lopen wilde ik graag een stage waar ik serieus genomen zou worden als stagiaire en vrij mocht zijn in de taken die ik kreeg. Dit is zeker gelukt! Ik ben 5 maanden werkzaam geweest als stagiaire Online Communicate bij het Groninger museum en heb het enorm naar mijn zin gehad!

Vanuit mijn studie Communicatie en Multimedia Design heb ik me voorheen altijd alleen maar geïnteresseerd in ontwerp en vormgeving. Dankzij deze stage heb ik ook de communicatie kant ervaren, ik heb hier erg veel uit kunnen halen en heb hierdoor ook echt het gevoel dat ik een stuk wijzer ben geworden op dit gebied (bijvoorbeeld schrijven voor bepaalde publieken).

Tijdens de stage ben je dagelijks met (verrassende!) online activiteiten bezig. Je houdt de social media bij en beantwoord mensen als deze vragen of kritiek hebben, houdt de website van het museum bij, bedenkt content om te plaatsen op social media en ook hoe deze dan het best kan worden vormgegeven en doe je verslag van evenementen via bijv. Instagram stories of Facebook livestreams.

Kort samengevat: je ondersteunt tijdens deze stage je stagebegeleidster Annetje de Boo met het bijhouden van de sociale media en het bedenken en posten van nieuwe content op de kanalen van het museum.

Bij events georganiseerd door het museum, bijvoorbeeld tijdens openingen van tentoonstellingen of de Museumnacht sta jij klaar om beelden te schieten en de social media followers te voorzien van leuke updates. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, dit vond ik zelf heel fijn omdat ik ook van zelfstandig werken houd. Ook vind ik dat je echt bij het team wordt betrokken en niet wordt gezien als zomaar een stagiaire die de rotklusjes mag opknappen.

Je moet er rekening mee houden dat je op een normale dag veel achter je computer zal zitten op het kantoor. Dit was op het begin wel echt even wennen voor mij, maar op een gegeven moment kwam ik in een fijn ritme terecht. Er is zeker wel afwisseling hoor, je kan vaak naar beneden “op zaal” om hier content te schieten voor social media.

Ik heb het erg naar mijn zin gehad tijdens mijn stage, en vond het ook erg gezellig. Die 5 maanden zijn echt voorbij gevlogen!

Als jij kiest voor deze stage kan ik je garanderen dat je een tijd gaat hebben waarin je veel gaat leren op communicatiegebied, vrij wordt gelaten in je werk, veel mag doen en met fijne mensen gaat werken!

- Isabèl Usher (Student Communication and Multimedia Design aan de Hanzehogeschool Groningen)