Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud

Stageverhalen - Anna

Lees hier het verhaal van een stagiaire online communicatie - 2017

Hoi allemaal!
Ik ben Anna Leferink, nu derdejaars studente aan de Hanze Hogeschool en ik studeer Communicatie. Ben jij nog opzoek naar een stage en weet je niet waar je moet beginnen met zoeken? Lees dan even rustig verder..

Uren speuren op het internet, maar toen kwam ik het Groninger Museum tegen. Ik was meteen enthousiast toen ik de vacature ‘stagiaire online communicatie’ bij het Groninger Museum zag; creativiteit, social media, online, vlotte pen, verhalen schrijven, kortom allemaal dingen die mij aanspraken. Ook leek het me leuk om in de kunstsector aan het werk te gaan, omdat ik mij hier wat meer in wilde verdiepen. Na het verlossende telefoontje mocht ik in februari beginnen! Ik werd onderdeel van een ontzettend gezellig team waarbij er onderling veel met elkaar overlegd en gecommuniceerd wordt. Iedereen is erg nauw met elkaar verbonden en geeft elkaar feedback waar nodig. Door deze feedback leer je ontzettend snel en hierdoor word je ook kritischer op jezelf. Ik hou mij dagelijks bezig met ‘alles’ wat met online te maken heeft. Ik beheer de social media pagina’s, heb geleerd om met de website te werken en beantwoord e-mails. Ik schrijf zelf content voor social media en ben vrij in het bepalen van verschillende onderwerpen! Soms doe ik ook hele andere dingen, zoals fotografen begeleiden die voor een bepaalde tentoonstelling komen of het helpen bij het uitreiken van een cadeau aan bijvoorbeeld de 150.000ste bezoeker van Rodin – Genius at Work. De diversiteit van mijn werk hier maakt elke dag anders en uitdagend. Zijn er dagen waarop er niet veel bijzonders gaande is? Dan zorg ik ervoor dat er iets leuks wordt bedacht wat bij die dag past. Op de Nationale Vrouwendag hadden we bijvoorbeeld een foto van het schilderij van Aletta Jacobs gedeeld. Dat soort dingen wordt altijd erg leuk gevonden.

Ben jij op zoek naar een stage waarbij je jezelf uit blijft dagen en je creativiteit kan uiten op het gebied van online communicatie? Stuur dan snel jouw CV en motivatiebrief. Ik zeg doen!

Solliciteer nu op de leukste functie binnen het Groninger Museum! – Anna Leferink