Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud

Stageverhalen - Floor

Lees hier het stageverhaal van een stagiaire Online Communicatie - 2017-2018

Ik ging gezellig een avondje naar een vriendin. Samen koken, eten en kletsen. Ik had haar net verteld over mijn sollicitaties voor een stage. Twee gesprekken stonden in de planning, maar ik was nog niet dolenthousiast. Ze wilde muziek aanzetten, maar belandde stiekem even op Facebook. ‘’Floor… Ik zie een vacature voor een stage Online Communicatie bij het Groninger Museum…’’ We keken elkaar aan en moesten lachen. Hoe toevallig was dit? En waarom heb ik hier zelf niet aan gedacht? Ik las de vacature door en was wél meteen dolenthousiast.

Diezelfde avond begon ik met het schrijven van een sollicitatiebrief die ik de dag erna samen met mijn portfolio opstuurde. Het weekend dat daarop volgde begon goed: ik was aangenomen!

Eind augustus begon ik als enige stagiaire op de afdeling communicatie, PR en evenementen. De eerste dagen heb ik veel gelezen over het museum, de werknemers en over de tentoonstellingen. Meteen op de tweede dag mocht ik al mijne eerste Facebook evenement maken. Na het 10x te hebben gecheckt, durfde ik het online te zetten. De 17826 volgers die we op dat moment hadden, zagen misschien wel mijn bericht op hun tijdlijn. Hoe leuk is dat?

De sfeer op de afdeling is gezellig, maar ook serieus. We kletsen wanneer het kan en werken goed door als het moet. Na de eerste week begonnen de twee andere stagiaires. Dat maakte het nog gezelliger. De eerste weken waren meteen heel druk. Ik mocht van alles doen. De website voorzien van verschillende pagina’s voor de eerste Museumnacht, content maken en verzinnen voor Instagram, Facebook en Twitter en ik mocht tijdens de Groninger Museumnacht optredens van Nina Hagen en Orange Skyline livestreamen. Ik ging mee naar vergaderingen over tentoonstellingen en bedacht daar daarna samen met mijn stagebegeleidster Annetje ideeën voor.

Mijn hoofdtaken zijn social media, de website up to date houden, planning maken en webmaster mails in de gaten houden. Hier en daar bewerk ik wat foto’s, knip ik stukjes uit video’s en doe ik kleine vormgevingsdingen. Wat niet mijn hoofdtaak is, maar wel leuk is om te noemen: ik mocht een nieuwsbrief maken die naar 12.000(!) mensen werd verstuurd. Ook heb ik samen met een andere stagiaire bedacht om een Instameet en fotowedstrijd te organiseren. We kregen hiervoor alle vrijheid en dat maakte het extra leuk.

Ben je geïnteresseerd in kunst, hou je van social media en wil je op een leuke plek stage lopen? Solliciteer dan voor een plek op de afdeling Communicatie, PR en evenementen en je bent verzekerd van een leerzame tijd!

- Floor Bruining, student Multimedia, Concepting en Design van de Hanzehogeschool Groningen