Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud

Stageverhalen - Annerieke

Annerieke
Annerieke

Lees hier het stageverhaal van de stagiaire Online Communicatie – 2019

“Dus je bent stagiaire Online Communicatie bij het Groninger Museum? Wat doe je dan precies? Plaats jij al die berichten op de Instagram van het museum?” ”Ja, onder andere!”

Als stagiaire Online Communicatie kijk je elke week wat zich in en rond het museum afspeelt en maak je een contentplanning met posts voor alle social mediakanalen van het Groninger Museum en houd je de website up to date!

Eigenlijk ben je continu uitvoerend bezig met het schrijven van een tekstje en het zoeken van een bijpassend beeld voor Facebookberichten, Tweets, Instagram posts, stories en de website van het museum. In die invulling werd ik heel vrij gelaten, wat ik heel leuk vond want zo kon ik voor elke post creatief aan de slag. Daarnaast schrijf je continu over verschillende dingen wat het heel afwisselend maakt.

Het wordt heel erg gewaardeerd als je met creatieve ideeën komt en je krijgt tijdens je stage ook veel vrijheid deze zelf uit te voeren. Al in mijn tweede stageweek maakte ik samen met Roos, de stagiaire PR & Communicatie, een plan voor de social mediaposts rondom Valentijnsdag. We verstuurden via Twitter een liefdesbrief naar het Rijksmuseum en kregen zelfs een gedicht terug!

Om stage te lopen bij een museum hoef je niet per se een kunstkenner te zijn. Maar tijdens je stageperiode maak je gegarandeerd uiteenlopende tentoonstellingen mee waar je van alles over kunt leren tijdens je stageperiode! Dus ben je wel geïnteresseerd in kunst, dan heb je echt geluk.

Tijdens mijn stage bij het Groninger Museum werkte ik zelfstandig en mocht ik echt de handen uit de mouwen steken. Daarbij kreeg ik goede begeleiding en kon ik ten alle tijden feedback vragen, wat dit een hele prettige stageplek maakt waar je veel kunt leren. Daarbij komt ook nog eens dat iedereen hartstikke vriendelijk is. Al vanaf het moment dat ik voor het eerst binnenstapte in het kleurrijke kantoor voelde ik mij heel erg op mijn gemak.

Als mijn verhaal je aanspreekt en je op zoek bent naar een stage waar je leert hoe je online communicatie en social media inzet voor een professionele organisatie dan zou ik zeker een brief naar het Groninger Museum sturen! Wie weet schrijf jij over een tijdje ook reuze enthousiast over jouw stage ervaring.

- Annerieke Meijers (Student Communicatie aan de Hanzehogeschool Groningen)