Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud

Stageverhalen - Jasmijn

Lees hier het verhaal van stagiaire Online Communicatie - 2016-2017

Beste lezer(es),

Deze tekst type ik op mijn een-na-laatste stagedag. Morgen is mijn allerlaatste dag en ik vind ik het ontzettend jammer. Wat heb ik hier veel geleerd en gedaan!

Vanaf het begin was de stage hartstikke leuk en leerzaam. Vooral leerzaam omdat je in een korte periode onwijs veel leert over het Groninger Museum en de afdeling online communicatie. De eerst weken ging ik gelijk aan de slag met het systeem waarmee de website is opgezet. Van Annetje leerde ik de in’s en out’s van de website.

Al gauw mocht ik mijn eerste tekstjes maken voor Twitter en Facebook. Het Groninger Museum heeft op social media heel veel volgers en leden dus ik vond de eerste keren dat ik wat plaatste op deze social media kanalen onwijs spannend! Gelukkig hielp Annetje mij vaak als ik er niet uitkwam hoewel ik eerst altijd alles zelf moest proberen. Dit heb ik positief ervaren want hier leer je immers het meest van.

Ik was ook betrokken bij een opening van een grote tentoonstelling. Rodin – Genius at Work is een grote tentoonstelling en dit betekende ook een grote opening! Die avond kwamen er bijna 800(!) mensen af op de opening. Wij als stagiaires mochten ook helpen. Wij werden ingezet als crowd-managers die alle gasten de goede kant op moesten sturen. Het was een lange maar fantastische dag.

Hou jij van social media, kunst en hard werken? Dan raad ik je deze stage 100% aan. Ik heb het onwijs naar mijn zin gehad en ga het zo missen. Leuke collega’s, een leuk bedrijf en dan ook nog eens de leuke activiteiten en tentoonstellingen! Ik zeg doen!

Groetjes,

Jasmijn