Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud

Stageverhalen - Elize

Stagiaire Elize bij Kate Moss door Inez van Lamsweerde
Stagiaire Elize bij Kate Moss door Inez van Lamsweerde

Lees het stageverhaal van Elize (2021-2022)

Een van de belangrijkste lessen die ik in de afgelopen twee jaar heb geleerd is dat ik het beste beslissingen maak op basis van mijn intuïtie. Zodra ik in het kleurrijke kantoorkamertje tegenover Annetje zat en zij met enthousiasme uitsprak, midden in het sollicitatiegesprek, dat ze me “eigenlijk gewoon wou aannemen” wist ik: dit is mijn plek. En ik had het niet beter kunnen aanvoelen.

Op kantoor hangt er een open en verwelkomende sfeer. Als stagiaire voelde ik me hier snel thuis. Annetje, de online communicatiecoördinator, begeleidt jou als stagiair(e) goed. Als je van structuur houdt of hier behoefte aan hebt dan is dit de stage voor jou. Er wordt vaak teruggekoppeld hoe je het doet, maar ook hoe jij zelf vindt dat het gaat en wat je eventueel nodig hebt.

Tijdens deze stage is er genoeg ruimte om je te ontwikkelen in je persoonlijke doelen, content creëren, maar ook om initiatief te tonen en zo je eigen steentje bij te mogen dragen. Zo was het heel leuk om acties en ideeën te bedenken voor de JR: Chronicles tentoonstelling. Het is fijn dat er de ruimte is voor jouw creativiteit en dat je dit soort dingen kunt en mag aandragen.

Door de verschillende en afwisselende tentoonstellingen leer je tegelijkertijd ook nog wat over kunst en de kunstenaars (voor de liefhebber). Geen dag is hetzelfde, omdat je vaak over verschillende dingen schrijft. Daarnaast valt er veel te beleven. De Groninger Museumnacht viel onder mijn stageperiode en samen met Coert (stagiair PR & Communicatie) heb ik een geweldige avond gehad. Als duo, en ook kort met influencer Gea Kramer, deden wij verslag van het evenement op de sociale media. We zijn van act naar act gehopt, mochten overal backstage naar binnen en konden zo eersterangs van muziek of kunst genieten.

Deze stage is perfect voor wie van creëren, schrijven en leren houdt. Er is altijd wel iets te doen en je hebt ontzettend veel mogelijkheden om jezelf en je communicatievaardigheden te ontwikkelen.

Museumnacht 2021

Stagiaires Elize en Coert tijdens Museumnacht (2021)
Stagiaires Elize en Coert tijdens Museumnacht (2021)