Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud

Stageverhalen - Hannah

Als ik alles zou moeten vertellen wat ik allemaal geleerd en gedaan heb in het afgelopen halfjaar dan zijn we heel erg lang bezig ben ik bang. Dan maar in 3 woorden: Uitdagend, leerzaam en een rollercoaster. Zo zou ik mijn stage bij het Groninger Museum omschrijven. Ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad en ben echt een ervaring rijker. Tijdens mijn stage moest het museum 2 keer dicht door de coronamaatregelen, hierdoor werd de stage niet minder leuk. Het werd eigenlijk alleen maar leerzamer.

Hannah
Hannah © Muriël Hendriks

Als stagiaire online communicatie is geen enkele dag hetzelfde.

Je hebt ontzettend veel verschillende werkzaamheden zoals content plannen, het bijhouden van de website en het maken/plaatsen van content op de social media van het museum. Eigenlijk ondersteun je tijdens de stage de communicatieafdeling waardoor je echt het gevoel krijgt dat je bij het team hoort.

Buiten mijn dagelijkse werkzaamheden heb ik ook een aantal andere toffe dingen mogen doen die ik niet snel zal vergeten. Ik mocht de Groninger Museumnacht in september 2020 samen met de stagiaire van PR vastleggen op social media. Super leuk om te doen, omdat we overal mochten komen en creatief aan de slag konden gaan met het maken van content. Voordat The Rolling Stones – Unzipped tentoonstelling werd geopend voor publiek mocht ik pers rondleiden over de tentoonstelling. Dit hoorde eigenlijk niet bij mijn taken en vond dit dan ook mega spannend om te doen. Uiteindelijk ben ik blij dat ik het gedaan heb, want ik vond het super leuk en leerzaam.


Door alle maatregelen rondom corona moest het museum tijdens mijn stage 2 keer dicht. Een ander gevolg hiervan is dat ik in de laatste periode van de stage vooral thuis aan het werk ben geweest. Dit was in het begin wel wennen, maar ik had dagelijks contact met mijn stagebegeleidster Annetje. Dit zorgde ervoor dat ik me nog steeds betrokken voelde bij het museum ondanks dat ik mijn werkzaamheden vooral thuis heb moeten doen.

Houd je wel van een uitdaging? Schrijf je graag? En wil je veel leren tijdens je stage? Dan is de stage online communicatie echt iets voor jou!