Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud

Stageverhalen - Ashley

Stagiair Ashley tijdens de opening party Gianni Versace Retrospective
Stagiair Ashley tijdens de opening party Gianni Versace Retrospective © Gea Schenk

Aan het begin van mijn stagezoektocht had ik één doel voor ogen: stage lopen in Groningen. En wat is het eerste wat je ziet als je het hoofdstation uitloopt? Het kleurrijke en excentrieke gebouw van het Groninger Museum natuurlijk.

Je hoort bij het team

Misschien had je het al op TikTok gezien; dit is een erg leuke stageplek! Content creator, tekstschrijver en part-time acteur, ik was het allemaal. Het was een uitdagende stage met memorabele momenten en gezellige mensen.

Als online communicatie stagiair werd ik niet alleen gezien als stagiair, maar juist als een volwaardige collega. Op kantoor hangt er een positieve en open sfeer, waar je 100% jezelf kan zijn en je vrij kan uiten. Je bent veel zelfstandig aan het werk, maar je kunt altijd aangeven wanneer je behoefte hebt aan meer begeleiding of feedback.

Online communicatie zegt het al, maar ik was vooral veel bezig met de social media. Hieronder valt content creëren en content plannen, maar ik keek ook naar het visuele geheel van bv. Instagram. Zo heb ik de profielfoto en highlights vormgegeven om er één geheel van te maken. Ik vond het fijn dat er veel ruimte was voor creativiteit en dat ik werd aangemoedigd om mijn eigen idee uit te voeren, zolang deze haalbaar was. Als ik niet werkte aan de social media dan was het wel met de website of met mailingen. Na deze stage heb je kennis van verschillende programma's die bruikbaar zijn in de toekomst.

Over kennis gesproken, je hoeft geen voorkennis te hebben over kunst om hier stage te lopen. Dat had ik namelijk niet. Ik vond het juist leuk om blanco te beginnen en gedurende mijn tijd hier meer te leren over musea, kunst, kunstenaars en het proces van het opzetten van een tentoonstelling. Het is heel interessant om achter de schermen te kunnen kijken. Niet alleen bij tentoonstellingen, maar ook bij evenementen. Zo heb ik het genoegen gehad om mee te draaien met Groninger Museumnacht en het openingsfeest van Gianni Versace Retrospective. Op deze avonden was ik de ogen en oren van social media en deelde ik alle hoogtepunten van de avond. Twee geweldige avonden die ik niet snel ga vergeten.

Je hebt zelf in de hand hoe leuk en uitdagend je je stage wil maken. Hier krijg je in ieder geval alle ruimte om die grenzen op te zoeken. Dus ben je een beetje bekend met de online wereld en vind je het leuk om activerende teksten te schrijven? Dan zijn ze op zoek naar jou!