Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud

Stageverhalen - Coert

PR & Communicatie stagiair Coert bij het project Inside Out
PR & Communicatie stagiair Coert bij het project Inside Out

Lees het stageverhaal van Coert (2021-2022)

Toen mijn zoektocht naar een stage begon, zag ik al gauw PR & Communicatie van het Groninger Museum voorbijkomen. Precies waar ik naar op zoek was: een PR stage, in tegenstelling tot de vele marketingcommunicatie stages die ik eerder al was tegengekomen, en een stage bij een belangrijk en bekend instituut zoals het Groninger Museum. De sollicitatie was snel verstuurd.

Het maken van persberichten, feedback erop verwerken, opmaken en versturen was in de eerste week gelijk al aan de orde, want de evenementen en tentoonstellingen komen in rap tempo op je af. Omdat het vaak druk is, ben je echt onderdeel van de organisatie en niet iemand die even een koffierondje haalt voor de rest; je input is nodig én wordt gewaardeerd.

Naast het maken van persberichten hield ik me onder andere ook bezig met het schrijven van nieuwsberichten voor media, handelde ik informatieverzoeken af van journalisten en begeleidde ik cameraploegen die beeldmateriaal opnamen voor filmpjes en verslagen. Zelfs het schieten van een rapvideo kwam aan bod! Ook heb ik een spotje ingesproken voor de radio. Ik trok ik veel op met de andere stagiaire, van Online Communicatie. We hadden veel aan elkaar, en de begeleiding vanuit het museum was fijn. Ik kreeg veel vrijheid om mijn eigen verantwoordelijkheid te pakken, maar ik kon altijd terecht als ik een probleem of vraag had.

Je ziet je ‘eigen’ persberichten terugkomen in de kranten en overige media, wat best kicken is. Ook de ‘behind-the-scenes’ bij tentoonstellingen is heel leuk om mee te maken. Het organiseren en begeleiden van een pers preview voor een nieuwe tentoonstelling was bijvoorbeeld een unieke bijeenkomst die niet eerder heb meegemaakt. Het is erg afwisselend werk, en de coronacrisis zorgde ervoor dat er nóg meer geschakeld moest worden. Gelukkig kon ik de meeste tijd op kantoor werken terwijl het museum open was, alleen in de laatste paar weken was het vanachter mijn bureau thuis. Door online vergaderingen, belletjes en mails werd dat niet een eenzame en saaie bedoening.

De stage heeft me verder versterkt in het idee waar ik heen wil. Waar ik eerst een vaag idee had van wat ik wil, begint dat idee nu steeds duidelijkere vormen aan te nemen. Ik ben beter geworden in het schrijven van pers- en nieuwsberichten, waardoor ik nu klaar ben voor de volgende stap in mijn carrière.